Dijego Maradona
EPA/Demian Alday
Dijego Maradona

EPA/Demian Alday

Dijego Maradona nedavno je preuzeo Gimnaziju iz La Plate, Foto: EPA/Demian Alday

Gimnazija protiv Estudijantesa. Vekovni rivalitet u La Plati, započet daleke 1905, kad se grupa igrača odmetnula od „gimnazijalaca“ i osnovala klub „studenata“, - dobio je nedavno novi oblik netrpeljivosti - Maradonu protiv Verona.

PROČITAJTE JOŠ:

Gde je čuveni El Pibe, tu je i strast (videli smo nedavno na promociji), tu su i teške reči (čućemo ubrzo), a biće i svađe, bez sumnje. Pogotovo kad mu je na suparničkoj strani izdajnik, kako je okarakterisao nekadašnjeg izabranika u reprezentaciji.

Stadioni udaljeni 300 metara

Dijego Maradona dočekan je kao mesija koji mora klub star 132 godine da spase ispadanja iz Superlige Argentine. Koliko je to teška misija, pokazao je odmah prvi meč, izgubljen kod kuće od Rasinga (1:2). „Gimnazijalci“ su zakucani za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom, dok su „studenti“ trenutno u zlatnoj sredini. Domovi ljutih rivala u La Plati su, inače, udaljeni jedan od drugog tek 300 metara.

Dijego Armando Maradona, novi trener Gimnazije, još od 2010. ima neraščišćene račune s Huanom Sebastijanom Veronom, aktuelnim predsednikom Estudijantesa. Sukob dvojice slavnih Argentinaca planuo je posle bolne eliminacije „gaučosa“ u četvrtfinalu Mondijala u Južnoj Africi (0:4 od Nemačke). Maradona se nadao nastavku selektorskog posla, ali je ipak izvisio. I kao krivca za to, pored prvog čoveka saveza Grondone i direktora Biljarda, označio je vezistu koji, uzgred rečeno, nije ni igrao protiv „pancera“.

- Veron me je izdao. On se ponaša kao neki direktor. Ne želim da imam ništa ni s njim, kao ni s njegovim ocem. Ne želim da budem nigde s njim - rekao je tada ljutiti Maradona.

Dijego Maradona i Huan Veron

Profimedia

Dijego Maradona i Huan Veron na utakmici „Zajedno za mir“ u Rimu, Foto: Profimedia

Šest godina kasnije, rat je oživljen na terenu rimskog „Olimpika“. Uprkos humanitarnom karakteru utakmice „Zajedno za mir“, u organizaciji pape Franje, njihovog Argentinca, Maradona je ponovo udario na Verona. Žestok verbalni sukob u društvu mnogobrojnih svetskih zvezda nije prerastao u fizički zahvaljujući reakciji Brazilca Kafua i obezbeđenja.

- Kurvin sine, baš me briga za tebe. Govorim ti to u lice, idiote! - grmeo je El Pibe na mlađeg zemljaka.

Jelena Đoković završila u blatu, ova fotografija vredi bogatstva (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 18.09.2019. 17:55 Obradovala tolike mališane. Jelena Đoković, Foto: Alo/Vladimir Marković Najbolji teniser sveta Novak Đoković je sa suprugom doputovao u Srbiju, a da za par nema odmora svedoči i najnovija fotografija koju je objavila Jelena.

Veron je tada ignorisao Maradonu. Hoće li i uskoro, pred prvenstveni okršaj Estudijantesa i Gimnazije, koji je zakazan za 3. novembar? Teško.

Biće rata u La Plati, kažu svi...

BONUS VIDEO:

Iz Crne Gore pravo u Minhen