Nebojša Čović
KK Crvena zvezda
Nebojša Čović

KK Crvena zvezda

Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da je crveno-belima u finalu ABA lige protiv Budućnosti iz Podgorice potrebna pomoć države.

Pročitajte još:

MEČ ODLUKE U subotu se očekuje još jedan spektakl u režiji Zvezdinih najvernijih navijača

SELEKTOR ARGENTINE U IZUZETNO TEŠKOM STANJU! Fudbalsku legendu udario automobil, NA POMOLU TRAGEDIJA

POBEDNIK ĆE BITI JOŠ VEĆI SPEKTAKL NEGO ŠTO SMO MISLILI Gost Beograda biće legendarni Vitalij Kličko!

"Nama je finalna serija ABA lige važna, jer je to poslednji korak ka cilju koji smo definisali, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To nije samo klupski interes, mislim da je to kompletan interes srpske košarke, da ima predstavnika u Evroligi, a na neki način to je i interes cele Republike Srbije. Neophodna nam je pomoć države u poslu koji je ispred nas. Naglašavam države, jer ćemo se u finalu sresti sa klubom koji je očigledno državni projekat, korporativne organizacije", rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On se zahvalio svima koji su omogućili da Zvezde, bez obzira na velikih broj dešavanja u glavnom gradu, dočeka Budućnost u dvorani Aleksandar Nikolić.

Dvorana

Printscreen: ticket.com

Dvorana , Foto: Printscreen: ticket.com

"Bilo je nesporzuma oko hale Pionir. Da se nasalimo malo, izgleda da nas nisu planirali u finalu. Futsal je prebačen u Arenu. Zahvalio bih se se predsedniku države, gradu Beogradu, Fudbalskom savezu Srbije i Rukometnom savezu Srbije".

Čović je pozvao navijace da ispune halu "Aleksandar Nikolic" i da navijaju korektno, a potom ocednio da je polufinale protiv Partizana bilo finale pre finala.

"Nema prostora za euforiju i žao mi je što to nije bilo finale, jer Srbija kao zemlja košarke ima najbolje klubove", rekao je on.

KK Crvena zvezda

Marko Metlaš

KK Crvena zvezda, Foto: Marko Metlaš

Predsednik crveno-belih rekao je da se nada da finalna serija protiv Budućnosti proći u najboljem redu, kao i da veruje da će serija biti potpuna drugačija od prošlogodišnje.

"Sve je drugacije i sve će biti drugačije. Jako je važna prva, ali i druga. Može sve da bude i ovako i onako, ali igrači i treneri odlucuju i oni koji su na terenu", rekao je Čović.

Čović je prokomentarisao i igru crveno-belih u majstorici protiv Partizana.

"Zvezda je odigrala odlično. Dobro smo se spremili, psihički smo bili stabilni. U poslednja četiri minuta smo čak imali faktor humanosti. Da vas ne podsećam na neke tajm-aute "šta treba raditi sa stokom kad je Zvezda gubila sa 30 i nešto razlike", mi to tako nećemo raditi", zakljucio je Čović.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti igra se u petak od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.