Kurt Zuma i Olivije Žiru (Čelzi)
AP/Mike Hewitt
Kurt Zuma i Olivije Žiru (Čelzi)

AP/Mike Hewitt

Kurt Zuma i Olivije Žiru (Čelzi), Foto: AP/Mike Hewitt

Tomasa Tuhel je i zvanično novi menadžer Čelzija. Doskorašnji trener PSŽ, a nekadašnji šef struke Borusije iz Dortmunda, nasledio je u Londonu Frenka Lamparda. Legendarni vezista Plavaca je smenjen posle katastrofalnih rezultata u prvom delu sezone, uprkos ulaganjima od preko 200 miliona evraa u pojačanja tokom leta.

Nemac će imati veoma težak zadatak da podigne ekipu i pokuša da je dovede do plasmana u Ligu šampiona. Čelzi ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Liverpula i neće biti nimalo lako Tuhelu da izbori plasman u elitno takmičenje naredne sezone.

- Želim da se zahvalim Čelsiju na poverenju koje su ukazali meni i stručnom štabu. Imamo mnogo poštovanja za Frenka Lamparda i njegov rad i sve što je ostavio iza sebe u klubu. U isto vreme, jedva čekam da upoznam tim i da se nadmećem u najuzbudljivijoj fudbalskoj ligi. Zahvalan sam što sam član Čelsijeve porodice, osećaj je sjajan - rekao je Tuhel.

Nemcu je prethodni angažman bio na klupi Pari Sen Žermena. Svece je vodio od 2018. do 2020. godine, a pre toga je vodio Borusiju iz Dortmunda, Majnc i Augzburg. U Čelsiju će ponovo raditi sa Kristijanom Pulišićem i Tijagom Silvom, koje je trenirao u Dortmundu i Parizu.

PROČITAJTE JOŠ: