Kristijano Ronaldo i Georgina Rodrigez
EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Kristijano Ronaldo

AP Photo/Luca Bruno)

Kristijano Ronaldo, Foto: AP Photo/Luca Bruno)

Kristijano Ronaldo je pravi lovac na nedostižno, uvek iznova uspeva da podvuče novu liniju, pomeri najbolje dostignuće za korak ili dva. Poslednji trijumf Juventusa nad Lacijom sa 2:1 ostao je obeležen njegovim golovima. Ipak, rekord je daleko impresivniji od ta dva pogotka.

Ronaldo je postao prvi igrač koji je postigao barem 50 golova u Premijer ligi (Mančester junajted), Primeri (Real Madrid) i Seriji A, a mnogi navode da su upravo to tri najteže evropske lige.

Ipak, rekord nije jedinstven. Ranije je jedan igrač uspeo to da uradi u tri lige "petice", i to - Edin Džeko. Bosanac je postigao 50 golova u Italiji (štaviše, najbolji je strelac Rome u istoriji sa 105), pre toga u Engleskoj (Premijer liga, u dresu Mančester sitija upisao 72), a ranije i u Volsfburgu za kojim je uzeo šampionsku titulu Bundeslige i postigao tih sezona čak 85 golova.

Edin Džeko, Roma

AP/Ricardo Da Luca

Edin Džeko, Roma, Foto: AP/Ricardo Da Luca

Pored svega toga, Ronaldo je ušao u društvo Luke Tonija, Gonzala Iguaina i Ćira Imobilea koji su još jedini uspeli da postignu 30 golova u sezoni Serije A.

Podsetimo, Ronaldo i Imobile su postigli po 30 golova, a do kraja prvenstva je ostalo još četiri kola.

PROČITAJTE JOŠ: