Milanko Rašković
youtube/delija66
Milanko Rašković

youtube/delija66

Milanko Rašković, Foto: youtube/delija66

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je pre sedam godina dvojici investitora isplatio keš za stan, a da je na kraju ostao bez novca i nekretnine.

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENE TVRDNJE! Bio je njihova prva želja, Evroligaš oduzeo Lendejla Partizanu!

DOBRO PAMTE NJEGOVE RAKETE! Došla čestitka i iz Engleske, jaki "vukovi" su uvek u čoporu! (VIDEO)

MVP EVROLIGE ZA JUNIORE I BUDUĆA ZVEZDA EVROPSKE KOŠARKE! Potencijalni reprezentativac Srbije i Hrvatske mogao da bira za koga će igrati, njegova odluka je ŠOKANTNA! (VIDEO)

On je ispričao za Kurir da su ga dvojica investitora, od kojih se jedan u međuvremenu ubio, prevarili za 100.000 evra, koje im je on dao za stan na Čukarici. Pošto stan nikada nije izgrađen, a nikad mu nisu vratili celokupni iznos novca, iako ima sve priznanice i ugovore, bio je primoran da se obrati sudu! 

- Pre sedam godina sam izvesnom R. M. i pokojnom S. D., koji su bili vlasnici jednog građevinskog preduzeća, isplatio sumu za stan od 60 kvadrata u zgradi na Čukarici, čija izgradnja u tom trenutku nije bila započeta. Nakon potpisivanja ugovora o zajedničkom investiranju i regulisanju imovinskih prava, isplatio sam im 50.000 evra u kešu, a posle tri meseca još 50.000. Međutim, nekretnine ni dan-danas nema, kao ni mog novca - rekao je Rašković. 

Rašković je njegov zarađen novac u karijeri odlučio da uloži u nekretninu.

- Sa tadašnjom suprugom Ivanom došao sam na ideju da kupimo stan. Pošto već imam dve nekretnine u svom vlasništvu, odlučio sam da nova bude na njeno ime. Pošto je moj bivši tast radio u građevinskoj firmi, povezao me je sa investitorom R. M., koji mu je bio kućni prijatelj. On je valjda bio glavni, a zamenik mu je u to vreme bio S. D. Jednom prilikom su me nazvali i pitali da uđemo u zajednički biznis. Iako u početku nisam bio siguran, kasnije sam pristao. Dogovorili smo se o kupovini stana i potpisali ugovor - rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

Ukupno je potrošio 100.000 evra, odnosno 80.000 na stan i 20.000 evra na dve garaže.

- Međutim, investitori su prodali taj plac na kome je trebalo da izgrade zgradu i tamo se sada nalazi supermarket. Posle dosta preganjanja, uspeo sam da povratim uloženih 50.000 evra, a zbog druge polovine bio sam prinuđen da tužim investitore - kaže Rašković.

Jedan od investitora, S.D se u međuvremenom ubio, a R.M se vadi na priču da je podelio 100.000 sa pokojnim kolegom.

- Sada smo na sudu. Suđenje, koje je počelo još 2012, stalno se odlaže. Recimo, za godinu dana smo imali samo dva ročišta. Sve godinama stoji u mestu. Ogorčen sam i upustio sam se u ovu borbu zbog svoje ćerke, jer sam planirao da taj stan njoj ostavim. Takođe, želim da upozorim ljude, jer je mnogo njih koji su upali u zamku prevaranata, kao i ja. Jedan od njih je i moj drug, golman Vladimir Stojković Stojke. Prevaren sam na sličan način kao i on - rekao je za Kurir.

Milanko Rašković je igrao za Crvenu zvezdu, Zetu, Čukarički, Panduri, Borac, Zemund itd..