Didije Dešam
Profimedia
Didije Dešan

EPA/Robert Ghement

Didije Dešan, Foto: EPA/Robert Ghement

Didije Dešan, selektor Francuske, nema nameru da ponovo u reprezentaciju poziva Karima Benzemu. Napadač Real Madrida nije igrao za "trikolore" od 2015. i skandala u kome je bio umešan i Matje Valbuena. Benzema ove sezone u dresu "kraljevskog" kluba pruža odlične partije, međutim, Dešan je u intervjuu za francusku televiziju rekao da to neće ništa promeniti.

Nejmar se povrdio, Brazil samo remizirao! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 13.10.2019. 19:20 Brazil i Nigerija kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo 2022. kreću narednog leta. Nejmar, Foto: EPA Wallace Woon Fudbalska reprezentacija Brazila odigrala je nerešeno 1:1 sa Nigerijom, u prijateljskom meču odigranom u Singapuru. Utakmicu je obeležila povreda Nejmara u 12.

"Odluka o Benzemi bila je odluka sportska prirode u to vreme. Ne mislim da bi njegov povratak sada bio u najboljem interesu francuskog tima. Odluke donosim na osnovu onoga što mislim da je najbolje za reprezentaciju", rekao je Dešan.

Benzema je prošle godine Dešana oštužio za rasizam u odabiru reprezentativaca, tvrdeći da je jedan od razloga njegovog nepozivanja u nacionalnu selekciju taj što je on alžirskog porekla.

PROČITAJTE JOŠ:

Dešan je to demantovao, rekavši da su sve njegove odluke isključivo fudbalske. Od kada Benzeme nema u selekciji Francuske, "trikolori" su postali vicešampioni Evrope 2016. i prvaci sveta 2018. godine.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Kolarov posle utakmice Srbije i Paragvaja