Komnen Andrić
Printskrin, youtube
Komnen Andrić

Printskrin, youtube

Komnen Andrić, Foto: Printskrin, youtube

Komnen Andrić (23) ušao je u istoriju kao prvi Srbin od raspada Jugoslavije koji će igrati za zagrebački Dinamo! Napadač, koji je ponikao u kragujevačkom Radničkom, a posle igrao za OFK Beograd, Belenenseš, Žalgiris i Inter iz Zaprešića, dolazi među „modre“ kao veliko pojačanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je strelac hrvatske lige sa deset pogodaka, a kako je i sam nedavno u intervjuu za „Alo! Sprint“ rekao, „samo budale dele ljude na Srbe i Hrvate“. Jasno je, Andriću ne smeta to što će igrati za najveći hrvatski klub, mada je pitanje kako će reagovati ozloglašeni „bed blu bojsi“, poznati po netrpeljivosti prema Srbima.

Bad Blue Boys

Profimedia

Bad Blue Boys, Foto: Profimedia

Andrić je mogao i prošle sezone u Dinamo. Ipak, tada je rekao ne, ali je sada pristao.

- Nisam kao ostali fudbaleri. Ne zanimaju me izlasci, devojke, bleštavilo. Godišnje, u diskoteku možda izađem jednom ili dva puta. Imam nekoliko hobija koji me okupiraju kada sam van fudbala - rekao je za „Jutarnji list“ Andrić.

Preporučujemo još:

 

Trener Dinama: Andrić je pun pogodak!

Trener Dinama Nenad Bjelica rekao je da je Andrić tip napadača koji su želeli da dovedu.

- Andrić ima jak karakter i fudbalske kvalitete, kada u malom klubu kao što je Inter, koji stvara malo šansi, postigne 21 gol u kalendarskoj godini. Očekujemo da nastavi tako u Dinamu i pomogne nam. On je igrač od 23 godine, mladi reprezentativac Srbije, a iza sebe ima brojke koje nisu zanemarljive - rekao je Bjelica.

U njegovoj porodici nedavno je bilo razloga za slavlje, pošto je postao otac.

- Moja žena Maja je pre nekoliko dana rodila ćerku i sada se preselila u Beograd, gde imamo stan, pa živim na relaciji Zaprešić-Beograd. Svaki slobodan dan iskoristim da odem u Srbiju kako bih video svoju porodicu.
Komnen uzgaja pse, a hobi mu je i pecanje.

- Imam švajcarske ovčare, a brigu oko pasa vodi moj otac. Jednog je uzeo i moj saigrač Šimunec, a pet štenaca završilo je u Hrvatskoj na osnovu preporuka. Volim i pecanje, strašno me opušta. Znam da sednem, odem u tri ujutro i skoknem do Crne Gore da zabacim udicu. Ipak, lovim samo rekreativno, a kada za 10 do 15 godina završim karijeru, planiram da proputujem svet.

U Zaprešiću se, kaže, oseća kao kod kuće u Baljevcu.

Komnen Andrić

Printskrin, youtube

Komnen Andrić, Foto: Printskrin, youtube

- Otkako sam ovde, nikada nisam imao nelagodnosti. Najviše se družim s Crnogorcima Burzanovićem i Vukčevićem. Prijatelji i porodica su me odgovarali od dolaska u Hrvatsku. Nije ni meni bilo svejedno, jer nisam znao šta da očekujem, znate i sami koliko su složeni odnosi. Ipak, odlučio sam se da prihvatim izazov i centar Lisabona zamenim Zaprešićem. Nisam pogrešio - zaključio je Andrić, koji će se danas priključiti saigračima u Antaliji.