Barselona pronašla načina da se spasi bankrota
alo.rs
Barselona, Foto: AP/CesarManso

Dramatična situacija u Barseloni naterala je čelnike kluba da pokušaju na sve načine da smanje dug od 126 miliona evra, pogotovo jer rokovi za isplatu poveriocima polako ističu. Upravo zbog toga su čelnici kluba pustili u prodaju specijalan dres koji će nositi samo jednom prilikom, na "El klasiku" sa Realom koji se u aprilu igra u Madridu.

Bivši kapiten i klupska legenda, Karles Pujol, je na klupskom Tviter profilu reklamirao dres čija će cena biti 90 evra. Reč je o dresu koji je inspirisan tradicionalnim klupskim bojama sa katalonskom zastavom, "Senijerom". Postoji i druga verzija dresa, koja je skuplja i koju će najverniji navijači moći da nabave po ceni od 146,6 evra. U klubu se nadaju da će prodajom makar 100 hiljada ovih dresova širom planete popuniti upražnjenu kasu i makar na kratko "stati na noge".

Barselona na spisku klubova kojim duguje novac ima čak 19 imena. Najviše se duguje Liverpulu, 29 miliona evra, kao rata za transfer Felipea Kutinja od pre tri godine. Takođe, duguje se 9,9 miliona evra Bordou za transfer Malkoma, potom Gremiju 7,9 miliona za Artura Mela, koji je sad u Juventusu i 15,8 miliona Ajaksu za transfer Frenkija de Jonga. Finansijska situacija tokom pandemije se samo dodatno pogoršala, pa je klub prošle nedelje zatražio od većine banaka odlaganje plaćanja dugova.

PROČITAJTE JOŠ: