lopta, fudbal
Alo/Vladimir Marković
lopta, fudbal, Foto: Alo/Vladimir Marković

Utakmica prvog kola FA Kupa Engleske, najstarijeg fudbalskog takmičenja, privukla je mnogo pažnje iako su akteri bili poluprofesionalni klubovi. Četvrtoligaš Krouli Taun je u epskom meču kao gost pobedio petoligaša Torki 6:5 u meču čiji će vas izveštaj u najmanju ruku šokirati. Domaćin je vodio 2:0 do 83. minuta i delovalo je da neće biti nikakve drame. a onda sledi - cirkus. 

FA Kup , Foto: Twitter

Gosti su u 83. minutu iz penala smanjili na 1:2, da bi zatim u 14. (četrnaestom!) minutu nadoknade izjednačili. Ali ne, to nije bio kraj regularnog toka meča!

U 18. minutu nadoknade domaćin stiže do 3:2, i delovalo je da je to - to. Tako nije mislio sudija, koji nije svirao kraj, pustio je još da se igra, što su gosti iskoristili i u 21. minutu nadoknade stigli do izjednačenja na 3:3 i konačno se otišlo u produžetak. 

Ispostavilo se da je to samo početak novog ludila. Sa dva gola sa penala, domaćin je u 102. i 107. minutu stigao do, činilo se tad nedostižnih 5:3. Tako ipak nisu mislili gosti, koji su već u 108. minutu smanjili na 4:5. U 113. minutu je bilo 5:5, a onda su gosti u 118. minutu postigli gol za konačnih 6:5 za Krouli. Nestvarna utakmica koja će izvesno ući u anale engleskog fudbala. 

PROČITAJTE JOŠ: