Ognjen Vranješ
Foto: Promo/FK Čukarički

Bosanski fudbaler bio je blizu dogovora sa Partizanom, međutim, do dogovora nije došlo.

Vranješ je izjavio da se sa Čukaričkim sve dogovorio "za pet minuta".

On je izjavio da bi voleo da Čukarički ponovo izbori Evropu naredne sezone.

- Najiskrenije, sve sam se dogovorio sa Čukaričkim u pet minuta. Dosta dugo poznajem sportskog direktora Vladimira Matijaševića, sarađivali smo dok je bio u Napretku, znamo se i iz perioda u atinskom AEK-u. Kazao je šta želi od mene, ja sam rekao šta su moje želje od ekipe. To je da pokušamo da ostvarimo rezultat kao prošle godine, da Čukarički ponovo igra Evropu - rekao je Vranješ za klupski sajt.

POVRATAK OGNJENA VRANJEŠA U SRPSKI FUDBAL Posle 12 godina ponovo igra u Srbiji, potpisao ugovor sa Čukaričkim

Bivši bosanski fudbaler se tako nakon 13 godina vratio u srpski fudbal. Odmah se priključio pripremama sa klubom koji će igrati grunu fazu Lige Evrope sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom.

- Da je bio lakši žreb možda bi sada klub bio u grupnoj fazi Lige Evrope, ali ni Liga konferencije nije loša za ovu ekipu... Lično, želeo sam što teže rivale. Slobodno mogu da kažem da je grupa na nivou Lige Evrope, iako se radi o takmičenju koje je po rangu jednu stepenicu ispod. Odlična je stvar što ćemo se izmeriti protiv takvih timova, u svaki meč ući ćemo sa velikim motivom -  rekao je Vranješ.

On je u karijeri branio boje mnogih evropskih klubova, a istakao je da je srpski fudbal napredovao, što pokazuje broj klubova u grupnim fazama evropskih takmičenja.

- Vidim da su se, pored Crvene zvezde i Partizana, TSC i Čukarički izdigli iz proseka, da su klubovi koji streme ka Evropi, ne smem da zaboravim ni Vojvodinu. Ti klubovi su napravili korak napred, to je dokaz da ne treba sve da se vrti oko Zvezde i Partizana - rekao je on.

Vranješ je iz lože stadiona u Pančevu posmatrao nove saigrače u remiju protiv Železničara.

- Mladi su momci, sa njima mora da se priča, a oni moraju da shvate da moraju mnogo da rade. Ako to ne urade, neće od njih biti ništa, svaki meč će biti kao onaj u Pančevu. Ipak, treba uzeti u obzir da je igrano na veštačkoj travi. Neka se ta utakmica zaboravi, spremamo se za duel protiv Crvene zvezde, čeka nas mukotrpan rad. Ima još mnogo da se igra, nije ovo neki veliki zaostatak, dosta je bodova u igri. Bitno je da budemo pravi na terenu, bez toga nema uspeha - istakao je Vranješ.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading