Ognjen Vranješ
Foto: Promo/FK Čukarički

Štoper rođen u Banjaluci 1989. godine potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom sa Banovog brda.

Vranješ je prošao omladinsku školu banjalučkog Borca, a posle debija za prvi tim usledio je prelazak u Crvenu zvezdu, koja ga je pozajmljivala Napretku i moldavskom Šerifu.

Vranješ je potom igrao za ruske timove Krasnodar i Alaniju, turske Elazigspor i Gazijantepspor, potom opet ruski Tomsk, španski Sporting Hihon, grčki AEK iz Atine, belgijske ekipe Anderleht i Šarlroa, a poslednji klub mu je bio turski Hatajaspor. Igrač bogatog iskustva biće veliko pojačanje za Čukarički, ekipu koja će debitovati u grupnoj fazi Lige konferencije.

ČUKARIČKI MOŽE PROTIV DINAMA Evo ko su sve potencijalni protivnici "Brđana" u Ligi konferencija

- Posle uvodnog dela Super lige i dva evropska meča, reagovali smo dovođenjem Ognjena Vranješa. Moraćemo još malo da sačekamo na oporavak Vukašina Jovanovića, koji još nije spreman da zaigra, a Vranješ je tip igrača koji može da bude nosilac, ima potrebno iskustvo, agresivnost, sposobnost da konsoliduje i podigne našu ekipu – kazao je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević, koji je potom nastavio:

- Ognjena poznajem još dok je bio u Crvenoj zvezdi, tada je bio pozajmljen Napretku, dok sam bio u Kruševcu. Potom smo sarađivali i u AEK-u. Poslednji klub je imao u Turskoj, ali zbog razornog zemljotresa sezona je bila gotova za Hatajaspor. Želeli su ga mnogi timovi, na našu sreću došao je na Banovo brdo.

Matijašević je istakao da dolazak Vranješa neće biti jedino pojačanje.

- Otišao nam je Muhamed Badamosi, koji je već postigao gol u ligi Saudijske Arabije. Oslabljeni smo na toj poziciji, pa ćemo reagovati i dovođenjem napadača. Verujem da ćemo već sutra finiširati i pojačanje na toj poziciji u timu. 

Vranješ, koji će se uskoro priključiti ekipi, istakao je zadovoljstvo zbog povratka u srpski fudbal posle 12 godina.

- Drago mi je što smo postigli dogovor i što ću u nastavku sezone nositi dres Čukaričkog. Znam gde dolazim, znam da je ovo veoma organizovan klub, u samom vrhu srpskog fudbala i raduje se novom izazovu.

Štoper koji ima 38 utakmica za selekciju Bosne i Hercegovine, između ostalog i učešće na Mondijalu u Brazilu 2014. godine, želeo je još da istakne:

- Uveren sam da ću svojim iskustvom i kvalitetom doprineti ekipi, da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve zacrtane ciljeve. Na meni je da naporno radim, da svojim igrama na terenu opravdao poverenje svih u klubu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading