RONALDINJU PRETI ZATVOR?! Čuveni brazilski fudbaler "ojadio" poslovne partnere za brutalnu svotu novca
EPA/ ANTONIO LACERDA

Legendarni fudbaler Ronaldinjo mogao bi ponovo da završi u zatvoru... Naime, kako prenose svetski mediji Brazilac već neko vreme odbija da se pojavi pred sudom u svojoj zemlji zbog čega je poslanik Aureo Ribeiro najavio da će, ukoliko se i u četvratak ogluši po poziv suda, policija morati da ga privede.  

Bivši reprezentativac Brazila osumnjičen je da je njegova firma "18KRonaldinho" bila posrednik u obmanjivanju brojnih klijenata. Navodno, pomenuta kompanija nudila je dobitke od 2 procenta dnevno investitorima koji su u kriptovalute uložili minimum 30 dolara. 

GORKO VEČE ZA NJEGA Posle debakla u Superkupu Nemačke, Tuhel se izvinjavao Kejnu

Ronaldinjovo je kompaniju osnovao kako bi trgovao satovima i nakitom, ali je kroz neko vreme delatnost proširena i na kriptovalute. Brazilsko tužilaštvo tereti slavnog ufdbalera da je prevario brojne klijente dok njegovi advokati uveravaju da je bivši fudbaler bio "žrtva" sopstvene kompanije. 

Navodno, kompanija "18KRonaldinho" koristila je Brazilca kao ambasadora, odnosno njegovo ime koristila u nelegalnim poslovima bez Ronaldinjovog ovlašćenja. Prevareni korisnici uputili su tužbu, a kompletna šteta naneta kupcima kriptovaluta iznosi oko 61.200.000 dolara!  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading