GORKO VEČE ZA NJEGA Posle debakla u Superkupu Nemačke, Tuhel se izvinjavao Kejnu
EPA/ ANDREW YATES

Bajern iz Minhena je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, a u prilog tome govori i angažovanje jednog od najboljih napadača današnjice, Harija Kejna. Ipak, nije sve počelo kako treba. Bavarski tim je u borbi za trofej Superkupa Nemačke doživeo pravu katastrofu, savladan je od Lajpciga vrlo lako i ubedljivo sa 3:0, a strelac svih pogodaka na meču bio je Dani Olmo.

Svima u Bajernu je poraz teško pao, čini se najviše treneru Tomasu Tuhelu, koji je nakon utakmice bio vidno razočaran. Istakao je da nema objašnjenje za slabu partiju svojih izabranika. 

- Ovo je veliki problem. To je u suštini kompletan nastavak poslednje utakmice protiv Lajpciga. Čini mi se kao da nismo ništa uradili četiri nedelje, kao da smo se tek upoznali. Nismo bili ovakvi. Video sam naš tim protiv Sitija, protiv Liverpula, protiv Monaka. Jednostavno ne mogu da objasnim - započeo je Tuhel svoje izlaganje.

Dotakao se i nove akvizicije kluba, Harija Kejna, kome se izvinio zbog poraza.

- Žao mi je. On verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Ovo nema veze sa našim igrama do sada, sa onim što smo zacrtali. Ništa od ovoga! Gorko veče za njega. Izvini - nastavio je trener Bavaraca.

BRUTALNA TUČA NAVIJAČA U FRANCUSKOJ Žestok okršaj dve grupe huligana Sent Etjena

Trener koji je Čelsiju doneo trofej Lige šampiona ima loš skor otkako je preuzeo Bajern, na 13 mečeva poražen je čak pet puta.

- Nikada nisam imao tako trajne krize ni sa jednim timom. Očigledno, danas smo se ponovo potpuno prilagodili toj frekvenciji. To je mentalna stvar - nemam objašnjenje za to i trenutno nemam rešenje. Šokiran sam. Nije bilo jasno šta smo hteli da odigramo. Video analiza pokazaće stotine grešaka. Čim smo u situaciji da imamo šta da izgubimo, to više nije ista ekipa - jasan je nemački stručnjak.

 

 

Sa druge strane, bajern je tokom jakih pripremnih utakmica pokazivao znatno drugačiju sliku.

Za mene je ovo neobjašnjivo. Puštali smo rivalu najlakše moguće golove... Kao da nismo uradili bilo šta za četiri nedelje. Ovo nema nikakve veze sa onim što smo ranije pokazali. Šokantno. Ne prepoznajem više ništa od onoga što smo radili tokom priprema. Neverovatno je. Ne postoji nikakva povezanost između toga u kakvom smo raspoloženju, stanju, kondiciji i formi došli na ovu utakmicu i sa onim što se potom desilo na terenu. To nije dobro. To je zapravo najtragičnije u čitavoj priči. Postoji toliko kontrasta i nelogičnosti u svemu ovome i zato je teško naći objašnjenje - završio je Tuhel svoje izlaganje.

Vremena za očajavanje je malo, nova sezone Bundeslige počinje 18. avgusta. bavarci će u prvom kolu gostovati ekipi Verdera.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading