Siniša Mihajlović
Foto: Profimedia/Profimedia

 

Tri godine se Siniša Mihajlović suprotstavljao opakoj leukemiji i, nažalost, izgubio tu najtežu bitku. Da, međutim, nije imao direktnu pomoć druge osobe, poživeo bi tek mesec-dva!

Arijana i Siniša Mihajlović

Profimedia

 

Ovu dirljivu poruku je poslala Mihina udovica Arijana iz Rima s otvaranja ogranka Centra za donaciju koštane srži (ADMO Lacio) s imenom preminulog srpskog trenera.

 

 

- Želim da istaknem važnost donacije koja je omogućila mom suprugu da živi još tri godine. Da nije bilo donora, živeo bi možda mesec, dva najviše. Želim da mu se zahvalim i na tome što je omogućio Siniši da vidi tek rođenu unuku (Violante). Zahvaljujem se i Laciju, hvala svima, veoma sam uzbuđena - rekla je Arijana Mihajlović.

 

 

Pored nje i njihove najstarije ćerke Viktorije, otvaranju su prisustvovali značajni predstavnici institucija, poput Kjare Kolosimo, predsednice parlamentarne komisije za borbu protiv mafije, koja je rekla da je „počašćena da prisustvuje događaju od velikog društvenog značaja u kojem se pamti veliki čovek i sportista kalibra Siniše Mihajlovića“.

Ministar: Sinišin trag u našim životima

Predsednica ADMO Nacionale Rita Malavolta se zahvalila Laciju i Bolonji i dodala da „90 odsto prošlogodišnjih donora pripada grupi mladih od 18 do 25 godina“. Potom je pročitala pismo ministra zdravlja Oracija Skilačija u kojem se, između ostalog, kaže:
„Odlučnost Siniše Mihajlovića nam je ostavila veliku lekciju. Protiv leukemije se borio neverovatnom snagom, ostavivši neizbrisiv trag u svetu fudbala i života svih nas“.

Siniša Mihajlović

Lazionews

 

Lacio je predstavljala Kristina Mecaroma, supruga predsednika kluba Klaudija Lotita.

- Nikad nisam srela Mihajlovića, ali to što sam gledala tog čoveka koji je tvrdoglavo i hrabro gledao sve u oči mi je uvek davalo snagu. Mislim da je to davalo snagu i onima koji je nisu imali - rekla je ona.

Centar je svečano otvoren presecanjem vrpce i otkrivanjem ploče na kojoj je čuvena poruka Siniše Mihajlovića: „Uvek zapamtite ovo, na kraju se sunce vrati“.

Siniša Mihajlović

EPA/MASSIMO PERCOSSI

 

Miha je, podsećamo, preminuo 16. decembra u Rimu posle troipogodišnje borbe s agresivnim oblikom leukemije. Podvrgao se i transplantaciji koštane srži, jedinoj nadi za trijumf nad opakom bolešću. Nažalost, izgubio je...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading