POMOĆ HEROJU Prebio huligane, zaradio šljivu, pa dobio kartu za meč: Gledaće „srpsku“ Fjorentinu
Foto: EPA/EPA

 

Kris Nol (59), popularni Nolsi, bio je običan navijač do nedavnog gostovanja u Holandiji, gde je njegov omiljeni tim Vest Hem igrao revanš polufinala Lige konferencije protiv AZ Alkmara.

POMOĆ HEROJU Prebio huligane, zaradio šljivu, pa dobio kartu za meč: Gledaće „srpsku“ Fjorentinu

AP/John Walton

 

Nolsi je uvek gledao „čekićare“ na domaćim utakmicama, za gostovanja nije imao para, a i žena bi mu se, rekao je, ljutila kad bi bio odsutan. Ipak, u Alkmar je otišao. I proslavio se...

POMOĆ HEROJU Prebio huligane, zaradio šljivu, pa dobio kartu za meč: Gledaće „srpsku“ Fjorentinu

Printscreen/ Twitter

 

Svi su hteli selfi za uspomenu

Vest Hem je u prvom meču kod kuće posle gostovanja AZ Alkmaru igrao protiv Lidsa (3:1), a glavna zvezda tribinama je bio, naravno, Nolsi. Dobio je ovacije punih tribinama, a oni koji su bili blizu njega su iskoristili priliku da dobiju fotku s herojem „čekićara“.

Grupa holandskih huligana je, podsetimo, po zavrpetku meča pokušala da napadne gostujuće pristalice među kojima su bile porodice fudbalera Vest Hema. Nolsi i još nekoliko fanova londonskog kluba su stali ispred njih u nameri da zaštite nedužne. Nolsi je obarao jednog po jednog maskiranog huligana i postao heroj. Istini za volju, dobio je i on nekoliko udaraca, a za uspomenu je poneo i „šljivu“ ispod oka.

Figurica Nolsija od 6.000 funti

Od popularnosti Nolsi koristi imaju i drugi. Izvesni Brajan Tiping je napravio figuricu trenutno najpoznatijeg navijača Vest Hema i to u stilu kečera, obučenog onako kako je Kris izgledao u Alkmaru, i stavio na internet-prodaju. Ponuda je bilo 58, a najviša je stigla od nekog iz Belfasta koji je figuricu platio 6.000 funti!

Posle te utakmice je izjavio da bi voleo da ide i na finale, u kojem će Vest Hem 7. juna u Pragu igrati protiv Fjorentine naših reprezentativaca Luke Jovića, Nikole Milenkovića i Alekse Terzića, ali da nema para... Klub je potom reagovao i poklonio mu kartu.

- Bio sam na poslu i kad sam dobio poziv, umalo sam zaplakao. Tako sam zadovoljan, tako srećan. Znam koliko je teško dobiti kartu. Tako sam srećan zbog ovoga - rekao je Nolsi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading