LIVERPUL RAZBIO LESTER "Redsi" na bod od Lige šampiona, Salahov het-trik i asistenija
Foto: EPA/EPA

Dobro je Lester otvorio meč, stajao visoko i radio tačno ono što je trebalo. I iz toga uspeo da pripreti u 13. minutu kada je dobar pokušaj Džejmija Vardija zaustavio Alison Beker.

I to je trajalo oko pola sata.

Odličan centaršut Mohameda Salaha sjajno je ispratio Kurtis Džons koji je odlično poslao loptu u mrežu.

Proveravao je Kreg Poson ovu situaciju i potvrdio da je sve bilo čisto.

Lester je u poslednjih 12 mečeva bio tim koji je na utakmici primao prvi gol i to je najduži niz ove vrste u Premijer ligi. Takođe je jedini tim u pet najjačih evrpskih liga koji nema nijedan meč bez primljenog gola od završetka Svetskog prvenstva – taj niz sada broji 21 utakmicu.

Ni dva minuta nisu protekla, ponovo su se u istim ulogama našli Salah i Džons. Egipćanin je još jednom proigrao Džonsa koji snažnim udarcem ponovo trese mrežu.

Proveravao je Poson i ovu situaciju, tek da potvrdi još jednom da je sve bilo u redu. 

Mogao je Liverpul u 39. minutu i do trećeg gola, ali je pokušaj Kodija Gakpa dobro pročitao Danijel Iversen.

DEKI NIJE IMAO SREĆE Sampdorija vodila celu utakmicu, ali Empoli izjednačio pred sudijski zvižduk

Prva dobra šansa i u drugom poluvremenu je pripala domaćinu. Sjajan šut je u rašlje uputio Harvi Barns, ali je Beker još bolje odbranio.

A onda je Salah upisao i treću asistenciju na ovom meču. Sjajno je sa ivice kaznenog prostora pogodio Trent Aleksander-Arnold.

Četvorica igrača su ove sezone u Premijer ligi upisala het-trik asistencija – Roberto Firmino, Leandro Trosar, Majkl Olise i sada Salah. 

Salah je na het-trik asistencija mogao u 79. minutu da doda i gol, dobio je dobru loptu, ali je bio neprecizan.

Liverpul je sada na po bod prišao Njukaslu i Mančester junajtedu, ali sa utakmicom više u odnosu na rivale u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Do kraja sezone, izabranicima Jirgena Klopa ostala su još dva meča – kod kuće sa Aston Vilom (20. maj) i u gostima Sautemptonu (28. maj). Junajted ima gostovanje Bornmutu (20. maj), meč sa Čelsijem kod kuće (25. maj) i duel sa Fulamom kod kuće (28. maj). Njukasl takođe treba da odigra još tri meča – sa Brajtonom (18. maj) i Lesterom (22. maj) kod kuće i sa Čelsijem u gostima (28. maj).

Lester je sve dalje od opstanka u ligi, dva kola pre kraja je pretposlenji na tabeli sa 30 bodova, dva manje od Lidsa koji je prvi iznad zone ispadanja.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading