ZASLUŽENA NAGRADA HALANDU Norvežanin najbolji igrač sezone u Engleskoj
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Mučio se Mančester siti sa pravom "devetkom" po odlasku Serhija Aguera. Probao je Pep Gvardiola Gabrijela Žezusa, zatim i nekoliko igrača kojima to nije nominalna pozicija, poput Rahima Sterlinga ili Ferana Toresa, a onda su sve dileme razrešene proteklog leta.

Suma od 60 miliona evra iz ovog ugla i u današnjem fudbalu zaista nije ni previsoka, verovatno čak ni adekvatna za igrača kao što je Erling Haland. Upravo toliko novca Građani su platili Borusiji Dortmund za Norvežanina i sada ubiraju plodove na svim frontovima. Tim se nalazi u borbi za tri najvažnija pehara, u Ligi šampiona, Premijer ligi i FA kupu, a njihov dragoceni napadač je na 47 susreta postigao 51 gol.

POZNATO ŠTA JE ZGREŠIO LANETOV SIN Evo zašto je Lazar Jovanović izbačen iz reprezentacije i neće ići na EP

 

 

Sledstveno učinku Haland je dobio tradiciolno priznanje Asocijacije fudbalskih novinara za najboljeg igrača u engleskom fudbalu. Nagradu su prethodnih godina dobijali Mohamed Salah u dva navrata, Ruben Dijaš, Džordan Henderson, Rahim Sterling... Treba dodati da je on prvi fudbaler iz Norveške koji je dobio ovo priznanje i tek četvrti koji je to uspeo u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj. Erling je dobio čak 82% glasova.

Tokom aktuelne sezone postavio je rekord Premijer lige sa 35 datih golova, a učinak će moći da popravi u naredna četiri susreta.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading