NIJE SMEO TO DA URADI Haland izbacio Gvardiolu iz takta
Foto: AP/Martin Rickett/PA via AP

Međutim, menadžer "građana" Pep Gvardiola izrazio je posle meča nezadovoljstvo potezom Erlinga Halanda, iako je Norvežanin želeo da bude nesebičan, nauštrb svoje statistike.

Siti je rutinski vodio sa 2:0 uz dva gola Ilkaja Gundogana, a onda je u 84. minutu dosuđen penal koji je, po prvobitnom planu trebalo da izvede Haland. 

On je ipak odlučio da loptu uruči Gundoganu kako bi kompletirao het-trik na utakmici, koja je praktično već bila rešena.

Međutim, usledio je promašaj Nemca sa 11 metara, a već u sledećem napadu Rodrigo je smanjio rezultat na 2:1.

 

 

ALEGRI PONOVO ŠOKIRAO SASTAVOM Vlahović na klupi, a ni Kostića nema u prvih 11

Ušlo se u neizvesnu završnicu zbog čega je Gvardiola poludeo.

-Da je Gundogan postigao gol, sve bi bilo u redu. Het-trik, sjajno, idemo dalje... Ali izvođač je izvođač. Kod 2:0 to je posao, pogotovo u engleskoj ligi. Nije situacija gde možete da zaboravite ko izvodi penale, to nije dozvoljeno - rekao je Gvardiola i nastavio:

-U Engleskoj nije gotova utakmica na 2:0. Da je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda OK... Želeo sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Haland ili Marez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakav je Erling. Hteo je da obraduje svog saigrača, pokazao je da su mu saigrači veoma važni. Poštujem taj potez Halanda, ali je ipak trebalo da izvede penal, jer je za to specijalista.

Haland je već oborio rekord Premijer lige sa 35 golova ove sezone, a do kraja će imati još četiri utakmice kako bi popravio taj učinak.

Siti ima četiri boda više od Arsenala, dok se u utorak sastaje sa Real Madridom u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading