BARSA SLAVILA U VELIKOM DERBIJU Katalonci srušili Atletiko i sve su bliži tituli (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Još jedan korak ka tituli napravila je Barselona danas na svom "Kamp Nou" i to protiv velikog rivala iz Madrida. Preživeli su Katalonci jako tvrdi Atletiko Madrid, očekivano smo gledali utakmicu sa malo golova, ali ono što je najvažnije za domaćina jeste da je upisana pobeda - 1:0 (1:0).

Bilo je Barsi neophodno da se konačno resetuje i da se vrati na pravi kolosek posle dva vezana remija bez golova protiv Đirone i Hetafea. I do toga su na kraju i stigli protiv Jorgandžija. 

Atletiko je pobedom mogao da priđe na samo dva poena iza leđa Reala na drugom mestu i da ostavi Barselonu na koti od 73 poena, što bi učinilo trku za titulom barem malo interesantnijom. Ali Barselona je pokazala iskustvo.

Posle početnih naleta Atletika, koji je imao šansu već u 1. minutu utakmice kada je pogodio i prečku, a potom u 35. minutu sjajno šutirao i bio sprečen od strane Marka Andrea Ter-Štegena, Barsa je naplatila kaznu.

U 44. minutu, Feran Tores se "promuvao" kroz odbranu i spakovao loptu u mrežu preciznim udarcem za vođstvo u idealnom trenutku. 

(UŽIVO) ČUKARIČKI - PARTIZAN Ništa od penala za Brđane - 0:0

U nastavku je Barselona bila malo bolji rival. U 62. minutu je svoju šansu promašio Pedri, da bi u 72. minutu to uradio Rafinja.

Na kraju je i nervoza uletela u tim Atletika, pa su krenuli da padaju žuti kartoni i to jedan za drugim. Čak sedam ih je pokazao sudija Hoze Marija Sančez samo u poslednjih 15 minuta igračima Jorgandžija.

Pokunjenih će glava kući, a Barselona polako može da razmišlja i o tituli... Ima +11 na osam kola do kraja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading