KAKVA GOLČINA Haland izveo magičan potez i  zadivio čitavu fudbalsku planetu (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/Frank Augstein

Postigao je mladi napadač jedan od najlepših golova sezone. Haland je u 58. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Džeka Griliša i udarcem preko glave pogodio mrežu domaćih. 

"Makazice" napadača Sitija oduševile su i legendarnog Alana Širera koji je na Tviteru napisao: "Senzacionalan je Erling Haland, kakav gol"! Bukvalno je poleteo Haland i smestio loptu u mrežu domaćeg tima. 

Halandu je ovo bio 30. pogodak u sezoni u Premijer ligi! Ovo je njegova prva sezona u Premijer ligi, a iz kola u kolo oduševljava planetu. Ne smemo da zaboravimo da ima samo 22 godine, pa nema sumnje da ćemo od Halanda tek videti majstorije na terenu. 

NIJE MOGAO VIŠE Vlahović se odlučio na radikalan potez posle svega

Sa samo 22 godine već ima neverovatnih 227 golova za sve klubove za koje je dosad igrao. Već tokom prve sezone u Premijer ligi bi mogao da obori neke rekorde. Nedostaje mu samo pet golova da prestigne Alana Širera i Endija Kola po broju pogodaka u jednoj sezoni Premijer lige. Mogao bi da pretekne Lionela Mesija po broju golova u jednoj takmičarskoj godini za igrače iz pet najjačih liga. Argentinac je u istoj sezoni postigao čak 50 golova, računajuči sva takmičenja. Ima šansu da nadmaši Ronaldov rekord po broju golova u Ligi šampiona u istoj sezoni. Portugalac je rekorder sa 17 pogodaka, a Norvežanin trenutno ima 10. 

Što se tiče ubedljive pobede Sitija, strelci protiv Sautemptina su bili Džek Griliš i Hulijan Alvarez, dok je Holand bio dvostruki strelac. Pamtiće se i podatak da je Kevin de Brujne upisao 100. asistenciju u Premijer ligi čime je izbio na četvrto mesto u istoriji ovog takmičenja. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading