DOKTOR OTKRIO ŠOK DETALJE Gudelj imao samo 30 odsto šanse da preživi
Foto: Printscreen/Printscreen Twitter

Gudelja čeka faza rehabilitacije bez datuma, kako je rekao Hose Bretones, doktor medicinske službe Kordobe i čovek koji ga je oživeo.

Bretones je obavestio sve igrače tog kluba da Gudelja čeka operacija srca i implementacija autonomnog defibrilatora.


- Razgovarao sam sa igračima, draže mu je da tako saznaju, nego putem medija. Mnogo su opušteniji kada su shvatili da je u okviru tragedije srećan kraj, ne samo zbog rešenja, već i što Dragiša želi da se vrati na teren - rekao je Bretones za lokalne medije.

Objasnio je da je Gudelj doživeo zastoj srca zbog ventrikularne fibrilacije usled aritmije, ali da je zahvaljujući brzoj reakciji i za samo dva minuta defibrilisan – živ i bez ikakvih težih posledica.

GUDELJ KAO ERIKSEN Španski klub otkrio nove detalje drame Srbina

- Njegova situacija je jako dobra, čak i bolja pre nego što se sve desilo. Jer je imao problem, a da nije znao. Sada je pod nadzorom. Svi koji pate od toga moraju da dobiju defibrilator. Pogledajte slučajeve Eriksena ili Gomesa Noje, to više nije upitno, mora da se uradi.

Podseća da je i pored svega što se desilo sreća bila veliki faktor.

- Uspeli smo da ga izvučemo iz ekstremne situacije. Prema podacima iz Evropskog saveta za reanimaciju, preživljavanje u iznenadnoj vanbolničkoj smtri oscilira između pet i 10 odsto pacijenata, dok u masovnom događaju, kao što je bio u slučaju kod Gudelja, stopa preživljavanja je 30 odsto – otkrio je Bretones.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading