Ferguson i Venger primljeni u Kuću slavnih engleske Premijer lige
EPA/ Peter Powell

Ferguson i Venger su postali prvi menadžeri, koji su dobili to priznanje. Njih dvojica su zajedno osvojili 16 titula u Premijer ligi.

Ferguson (81) je najuspešniji menadžer u istoriji Premijer lige, pošto je sa Mančester junajtedom od 1986. do 2013. osvojio rekordnih 13 titula.

U saopštenju se navodi da se šest fudbalera, koje je trenirao Ferguson, nalazi u Kući slavnih Premijer lige, a to su Dejvid Bekam, Erik Kantona, Roj Kin, Vejn Runi, Peter Šmajhel i Pol Skols.

Škotski trener je na 810 utakmica u Premijer ligi ostvario rekordnih 528 pobeda, a za menadžera godine proglašen je 11 puta.

"Zaista sam presrećan što sam uvršten u Kuću slavnih Premijer lige. Čast je kada dobijete ovakvo priznanje. Međutim, ne radi se samo o meni. Radi se o poslu u Junajtedu i vezi koju smo imali tokom mnogo godina, tako da sam takođe ponosan na klub, stručni štab i igrače", rekao je Ferguson.

Venger (73) je vodio Arsenal od 1996. do 2018. godine, a sa londonskim klubom je osvojio tri titule u Premijer ligi.

Francuski trener je Arsenal vodio na rekordnih 828 utakmica u Premijer ligi, a sa londonskim klubom ostvario je 476 pobeda uz 199 remija. Nagradu za menadžera godine osvojio je 1998, 2002. i 2004. godine.

"Veoma sam zahvalan što sam izabran u Kuću slavnih. Uvek smo želeli da navijačima damo nešto posebno. Želeo bih da budem poznat kao neko ko je voleo Arsenal, ko je poštovao vrednost kluba i ostavio ga u poziciji u kojoj može da raste i postane još veći. Podeliti ovo priznanje sa ser Aleksom je velika čast za mene", istakao je Venger.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading