NOVI IZAZOV ZA "ORLOVE" Piksi govorio o spisku, otkrio ko više neće igrati za reprezentaciju, pa uputio jedno izvinjenje
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Srbija svoj prvi kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo igra protiv Litvanije 24. marta u Beogradu, zatim sledi put u Podgoricu (27. mart), a selektor Dragan Stojković tim povodom obratio se Srbiji.

Selektor je odmah krenuo sa odgovorima na pitanja. Prvo pitanje odnosilo se na spisak. Piksi je odgovorio zašto nema Nemanje Makismovića, Darka Lazića i Srđana Babića.

- Španac nije pozvao 10 igrača sa Svetskog prvnstva, pa nikome ništa. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Kompoziciju tima čine igrači koji su najpotrebniji. To je odluka iza koje stojim. Igrači znaju da sam otvoren i korektan i da tu nema ljutnje. Pratili smo formu, minutažu, segmente... Ova grupa igrača je nešto najpotrebnije da izguramo utakmice. Papirologija za Kovačevića nije završena, pa zato nije pozvan - otkrio je Piksi.

Marko Dmitrović više neće igrati za reprezentaciju. 

- Što se tiče Marka Dmitrovića, obavestio nas je da više neće igrati za reprezentaciju Srbije i da hoće da se posveti klupskim obavezama. Ja mu se zahvaljumen na svemu. Po njegovim rečima imamo dovoljno mladih igrača kojima treba pružiti šansu i to je to. Nema nikakvih problema. To je istina - rekao je Piksi.

NOVI IZAZOV ZA

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

Otkrio je zašto nema dva mlada igrača.

- Što se tiče Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde i Vladimira Lučića, odlučili su da posle mog razgovora sa Stevanovićem da igraju za mladu reprezentaciju. Svim igračima su otvorena vrata reprezentacije, igrali u zemlji ili inostranstvu.

Bilo je priče i o Stojiću iz TSC-a.

- Pomenuli ste Stojića iz TSC-a, taj igrač igra već duže odlično u našoj ligi, a potvrda toga je bila utakmica u Los Anđelesu, nebitno što smo pobedili, ali odnos prema dresu svih njih tamo zavređuje pažnju. Bilo ih je nekoliko koji će biti u budućnosti u A reprezentaciji. 

Piksi se osvrnuo i na izbore u FSS.

- Kao što znate, ja se nisam bavio izborima u FSS i to nije moj posao. Ko god da hoće da me uvuče u to... Znate šta je moj deo posla i fokusiran sam na to. Bio sam na toj Skupštini poštujući FSS i mislim da je bilo lepo naći se na tom događaju. Mislim da je dobro da se stvorilo rukovodstvo i da ćemo imati stabilnu situaciju da se zna ko je predsednik, generalni sekretar, direktor... Što se tiče mog odnosa sa Džajićem, tu nema problema, bar sa moje strane, nikad nismo bili u svađi, ali nismo bili u komunikaciji.

Selektor je uputio izvinjenje.

- Dugujem, ali dugujem, izvinjenje naciji zbog očekivanja koja su bila prenaglašena i dugujem izvinjenje svima koji su bili u Dohi i uz nas. Pružali su nam podršku, ali smo razočarali. Ove kvalifikacije za EP bi trebalo da povrate ponovo ugled i reputaciju koju smo stvarali dve godine. Smatram da moramo da budemo spremni na to da će svaka utakmica u kvalifikacijama predstavljati finale i na to ćemo gledati", ne želimo da razočaramo.

Selektor je svestan šta mora da se popravi.

- Nismo bili 24 godine na EP i treba da srušimo tu granicu. Zdravstveni bilten igrača je sasvim u redu i probaćemo da napravimo prvi korak i da idemo na sledeći meč. Znamo gde smo grešili i šta treba da popravimo, pretpostavljam da to svi znaju, a to je da defanzivna slika bude drugačija i odgovornija, ali kada govorimo o defanzivi ne možemo da gledamo individualno, nego samo timski. Jedan tim u modernom fudbalu se ogleda u svim zadacima.

Stojković ističe da je grupa teška.

- Nismo se još kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, svi smo u istom šeširu i po meni je to teška grupa i neću da dozvolim da se kaže da je to laka grupa, nema lake grupe i protivnika - rekao je Piksi.

Dres Srbije oblači i Lazar Samardžić.

- Ima dosta mladih igrača, Samardžić je mlad i dobro je što se došlo do toga i uspeli smo da rešimo taj problem i da ga ubedimo da ispred Nemačke izabere Srbiju. Svojim igrama treba da opravda očekivanja, ali hajde da od njega ne očekujemo previše. Vreme će pokazati. Drago mi je što su ti igrači zasluženo tu, ali bi spisak bio preko 30, a to je što se mene tiče glupo. Mnogo sam zadovoljan da sam video na delu dobrog igrača iz naše lige koji su odazvali pozivu da igraju protiv SAD, iako nisu morali, što poštujem - kazao je Piksi.

Selekor se osvrnuo i na podršku koju očekuje.

- Podrška je uvek rado viđen gost i potrebna je, znam da su razočarani navijači, pred nama su novi izazovi i ove kvalifikacije su mnogo važne za nas. Moramo da radimo, trčimo da se borimo, pobeđujemo i to je jedini lek da biste imali podršku i morate ljude da učinite zadovoljni. Pokazali su da daju sve za Srbiju, igrali su i pod injekcijom u Kataru i pokazali su privrženost reprezentaciji.

Meč sa Crnom Gorom?

- Kako ko uzima i kako ko želi da vidi... Mi ćemo tu utakmicu gledati na sportski način i to je samo još jedna utakmica u nizu koja nas čeka u kvalifikacijama i tu se priča završava. Kako je ko gleda, ne znam... Igraju 22 igrača na terenu i to je sigurno, a to je ono što mene zanima. Zabranjeno je da se priča o Crnoj Gori, samo o Litvaniji", naglasio je Piksi.

Selektor nije želeo da otkrije imena igrača koji bi u narednom periodu mogli da obu dres Srbije, a nisu rođeni u našoj zemlji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading