SUNOVRAT ENGLESKOG VELIKANA Celoj upravi kluba naređeno da ne dolaze na stadion
EPA/ Andy Rain

Celom upravnom odboru i rukovodstvu posrnulog engleskog velikana Evertona naređeno je da ne dolaze na današnju utakmicu u Premier ligi.

Devetostruki prvak Engleske suočava se s jednom od najvećih rezultatskih kriza u istoriji, a tim je smešten u zonu ispadanja. Agresivnost i protesti nezadovoljnih navijača su sve veći, a zbog toga danas je klub objavio saopštenje za javnost.

Iz Evertona su naglasili kako je celoj klupskoj upravi naređeno da zbog vlastite sigurnosti ne dolaze na današnju utakmicu protiv Sautemptona, koja bi mogla biti jedna od najvažnijih za budućnost kluba.

- Predsednik Bil Kenrajt, izvršna direktorka Deniz Barret-Baksendal, glavni finansijski i strateški direktor Grant Ingls i neizvršni direktor Grejm Šarp nevoljno su prihvatili ishod sigurnosne procene koju su proveli savetnici. Članovi uprave primili su naredbu nakon zlonamernih pretnji koje je klub primio te sve češćih incidenata uključujući i ciljanu fizičku agresiju na nedavnim domaćim utakmicama - naveli su iz Evertona.

Nakon toga pojašnjene su reči sigurnosnog savetnika kluba.

- Nakon temeljne procene rizika i kao odgovor na opipljive pretnje koje je primio klub, te obaveštajne podatke koje smo prikupili, članovima uprave kluba rečeno je da ne smeju prisustvovati današnjoj utakmici - navodi se u poruci Evertona.

- Ovo je tužan dan za Everton - zaključuje se u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading