HAOS U DINAMU Mamić sazvao vanrednu konferenciju, nije birao reči
Foto: EPA/EPA/ANTONIO BAT

U Dinamu iz Zagreba dve struje se bore za prevlast.

Prvu predvodi nekadašnji prvi čovek Zdravko Mamić, a drugu Krešimir Antolić, kojeg je Uprava razrešila dužnosti pre nekoliko dana, ali Izvršni odbor to nije prihvatio.

Mamić, koji je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 144 miliona kuna iz Dinama, održao je vanrednu konferenciju za medije u Mostaru.

- Pozdravljam sve ljude i fudbalskog kluba Dinama, skupštinare, upravu. Oni su moji braća i sestre. Ponosan sam jer sam bio deo hrvatske reprezentacije. Zlatku Daliću i reprezentaciji predvođenu Lukom Modrićem, koji su me veselili. Mojim imenom se puno barata u javnosti zadnjih dana. Ne znam čemu histerija. Ja u Dinamu ne obavljam nikakvu funkciju već četiri i po godine. Govori se da ja pripadam nekakvoj struji u Dinamu. Nisam nijedna struja. Ja sam struja GNK Dinamo - rekao je Mamić.

Mamić smatra da neke ljude, poput Antolića, treba izbaciti iz Dinama.

- Jedan od glavnih huškača je Željko Marković, vlasnik je turističke agencije Ban Tours. On je siledžija, koji se ne javlja na telefon, ali dolazi na Skupštinu i kaže skupštinarima da će im se krvi napiti i da neće Hercegovci preuzeti klub. On preti okolo i želi da destabilizuje klub. Ante Todorić takođe dobija novac od Dinama. Antolić je pogodovao njima Dinamovim novcem i kupio njihov glas. Naglića sam ja doveo u Dinamo kad su ga isterali kao pseto s hrvatskog radija. Plaćao sam ga iz svog džepa. Ti ljudi, kao što je Antolić, koji stvara svoju hobotnicu, izbacite ih naglavačke iz Dinama - istakao je Mamić i dodao:

- Tešku artiljeriju ostavljamo za neki drugi put ako se ne budu poštovale ove odluke. Danas ćemo gospodski. Sutra je Badnjak, a prekosutra Božić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading