SPREMNI SU DA NAPUSTE SVE Rusi donose veliku odluku, UEFA u drami
EPA/ Hannah McKay

Ruski fudbalski savez (RFU) danas bi mogao da donese istorijsku i sudbonosnu odluku za budućnost fudbala u Rusiji.

Izvršni komitet Ruskog fudbalskog saveza zaseda danas u Moskvi, a glavna tema biće mogući prelazak iz Evrope u Aziju. Savez Rusije je od sredine prošlog veka član UEFA, ali su sankcije koje je Nion uveo Rusima početkom marta uslovile da se oni okrenu mogućem prelasku pod okrilje Azijske fudbalske konfederacije.

Šta uopšte znači tranzicija fudbalske Rusije iz Evrope u Aziju? Za reprezentaciju – nema evropskih prvenstava, samo Azija. Za klubove - nema evropskog takmičenja. Umesto Lige šampiona Evrope i njenih pratećih turnira, biće azijska.

Iako ova ideja ima dosta oponenata među nekadašnjim i sadašnjim ruskim fudbalskim veličinama, izgleda se njoj pristupilo vrlo ozbiljno.

POSLE KRAHA U KATARU "Orlovi" doživeli veliki pad

Tako barem pišu svi ruski mediji. Dosta im je suspenzije, ne žele da čekaju milost UEFA, žele da se takmiče, da njihovi klubovi i reprezentacije ne budu izopšteni iz svetskih takmičenja. 

UEFA je pod pritiskom političara iz zapadne Evrope i SAD uvela sankcije ruskim klubovima i reprezentacijama. Ipak, posle čini se ozbiljne odluke Moskve, iz Niona stižu pomirljivi tonovi. UEFA je protiv odluke da Rusija napusti njihovu organizaciju.

SVIMA SE SMUČIO Turski mesar smarao Mesija i Argentince, sada je dobio prvu zabranu

- Nezvanično, UEFA je spremna za varijantu, čim to geopolitička situacija dozvoli, da ponovo integriše ruski fudbal u svoje okrilje. Za UEFA bi bio ozbiljan udarac ako bi se Rusija povukla - piše ruski portal Čempionat.

Odluka je blizu...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ivan

23.12.2022 14:10

Treba da se povuku posto je UEFA kriminalna organizacija kojom upravljaju političke elite također kriminalne na čelu sa SAD.