SKANDAL U REŽIJI BRITANSKIH MEDIJA Objavili tekst u kome pominju rat i ubistvo Modrićevog dede, a za sve okrivljuju Srbe
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalska reprezentacija Hrvatske drugi put zaredom uspela je da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva i to tako što su u četvrtfinalu eliminisali Brazil. 

Ipak, umesto o kvalitetu igre Dalićevih izabranika, britanski „Dejli Mejl“ je u čitavu priču umešao rat na prostoru bivše Jugoslavije početkom devedesetih godina, a za to koristeći kapitena Luku Modrića. 

U tekstu pod naslovom „Modrić objašnjava zašto Hrvatska ruši rivale i prognoze na Mundijalu. Razlog slama srce“ citirali su reči Modrića koji smatra da je pobednički duh Hrvata, kome se sada divi svet, omogućio da dobiju rat za nezavisnost 90-ih godina.

- Niko nije verovao da ćemo doći do polufinala, ali jesmo. Ovaj tim čine igrači koji očajnički žele da obuku nacionalni dres i pokažu svetu šta vredi. Sve nas vodi velika strast da igrajte za našu zemlju i njen dres, kao narod se borio za nezavisnost i nastavljamo da se borimo na terenu do poslednje kapi.

SKANDAL U REŽIJI BRITANSKIH MEDIJA Objavili tekst u kome pominju rat i ubistvo Modrićevog dede, a za sve okrivljuju Srbe

Tanjug/Ap

 

 

A "Mirror" je potom dodao da je Luka "postao prognanik kada je 1991. izbio rat nakon što je Hrvatska tražila nezavisnost od Jugoslavije, koju su kontrolisali Srbi".

- Upravo su vojnici te nacionalnosti ubili Modrićevog dedu, po kome je i dobio ime. Likvidiran je 18. decembar 1991. Finale ovog Svetskog prvenstva igra se na 31. godišnjicu zločina za koji niko nije odgovarao.

SKANDAL U REŽIJI BRITANSKIH MEDIJA Objavili tekst u kome pominju rat i ubistvo Modrićevog dede, a za sve okrivljuju Srbe

Tanjug/Ap

 

 

Takođe, ovaj list podseća da je Luka Modrić u svojoj autobiografiji napisao da je imao šest godina „kada su mu četnici ubili dedu“. 

- Luka Modrić stariji je ubijen kada je njegov unuk imao samo šest godina. Srpski vojnici likvidirali su ga nekoliko stotina metara od porodične kuće u selu Modrići, gde je tada živeo mali Luka. Svedoci su naveli da su ga dva automobila presrela nakon što se vratio iz šume u kojoj je nosio hranu i vodu Hrvatima koji su se tu skrivali od srpskih pobunjenika. Nakon toga, sin Stipe ga je pronašao mrtvog u polju i odmah odveo porodicu u progonstvo u Zadar.

Podsetimo, selektor Dalić pobedu protiv Brazila posvetio je "hrvatskim braniteljima". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Mlađo

12.12.2022 10:40

Pa ko ga je ubio,da se nije sam ubio možda

Žorž

17.12.2022 23:10

Nema se tu šta dodati Jugoslaviju su vodili Hrvati zato se i raspala. Da je bilo Srba nebi se raspala.