ONI SU HIT MUNDIJALA Čitav arapski svet uz Marokance
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

-Maroko je kao Alžir! Nadam se da će dogurati daleko - rekao je alžirski navijač u poseti Dohi, uoči četvrtfinala u subotu utakmice Maroko-Portugal.

Izuzetno napeti odnosi izmedju Maroka i Alžira nisu sprečili Alžirce, kao i mnoge arapske navijače da proslave nedavnu pobedu Maroka protiv Španije.

"Politika je za političare", rekao je Bubeker i dodao da je sve moguće, u nadi da Maroko osvoji prvo mesto na Mundijalu.

Smešten na krajnjem zapadu arapskog sveta, Maroko se često percipira kao odvojena zemlja u regionu, sa posebnom kulturom i jezičkim dijalektom. Međutim, reprezentacija te zemlje osvojila je navijače Libana, Libije, Sirije, Tunisa i zemalja Zaliva.

SAGA OKO VLAHOVIĆA SE NASTAVLJA Frka u Juventusu, Duci se seli na "Ostrvo"?

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

-Maroko odražava prelep arapski san koji nas sve čini srećnim - rekao je jedan mladi Egipćanin u Dohi.

Marokanski igrači i navijači su sa svoje strane posle svake pobede mahali palestinskim zastavama, izazivajući još veću simpatiju u arapskom svetu.

Neimenovani navijač Katara rekao je da uspeh Maroka kompenzuje poraz katarske ekipe.

-Svi navijamo za Maroko", rekao je on, dok su ostale tri arapske reprezentacije na Mundijalu - Katar, Saudijska Arabija i Tunisu, završile takmičenje još u prvom kolu.

Jedan portugalski navijač, suočen sa skandiranjem "Živeo Maroko" na ulicama Dohe, izjavio je Frans presu da je svestan da Maroko sutra igra "kao da je u svojoj kući" i da će zbog toga za portugalsku reprezentaciju to biti teža utakmica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading