PRŠTAĆE NA SVE STRANE U ČETVRTFINALU Engleska dečurlija se igrala sa Senegalom i zakazala okršaj sa Francuzima u borbi za polufinale (VIDEO)
Tanjug/Ap

Možda su oni neutralni navijači priželjkivali iznenađenja u osmini finala Svetskog prvenstva, ali ni nakon drugog dana još uvek nismo videli senzaciju u Kataru.

Večeras, doduše, nije ni bilo šanse da se nešto tako desi jer su Englezi održali čas fudbala, poigrali se sa rivalom i poslali ga kući.

PRŠTAĆE NA SVE STRANE U ČETVRTFINALU Engleska dečurlija se igrala sa Senegalom i zakazala okršaj sa Francuzima u borbi za polufinale (VIDEO)

Tanjug/Ap

 

Sigurno da će Senegalci biti ponosni na ono što su uradili u Dohi i da se neće stati pred oči čitavoj naciji pognute glave već će biti dočekani kao heroji.

Englezi, sa druge strane, pucaju na visoko, na zlato, a ka tome je napravljen još jedan korak. Mladi fudbaleri Fil Foden, Džud Belingem i Bukajo Saka nosili su igru "Gordog Albina", uspeli da bez mnogo problema pokažu da su budućnost fudbala i odvedu Engleze dalje.

PRŠTAĆE NA SVE STRANE U ČETVRTFINALU Engleska dečurlija se igrala sa Senegalom i zakazala okršaj sa Francuzima u borbi za polufinale (VIDEO)

Tanjug/Ap

 

Belingem je bio najzaslužniji je prva dva pogotka. Prvi put je asistirao u 38. minutu Džordanu Hendersonu, a onda sjajno uposlio Fodena kod drugog pogotka kome nije bilo teško da proigra Harija Kejna na isteku prvog poluvremena.

Tačku na i stavio je Bukajo Saka, ponovo na dodavanje Fodena. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali je izostala realizacija. 

Sada je sve spremno za spektakl u četvrtfinalu 10. decembra kada će se sastati Francuska i Engleska.

ENGLESKA - SENEGAL 3:0 (2:0)

Henderson u 38. minutu, Kejn u 45+2. minutu, Saka u 57. minutu za Englesku

Stadion: Al Bajt, Sudija: Ivan Barton

ENGLESKA: Pikford – Voker, Stouns, Megvajer, Šo – Rajs, Belingem, Henderson – Saka, Kejn, Foden

SENEGAL: E. Mendi – Sabali, Kulibali, Dijalo, Jakobs – Sis, N. Mendi – Sar, Ndiaje, Dijata – Dija

KRAJ!

90. minut - Još četiri minuta nadoknade!

76. minut - Prvi žuti karton na meču i to za Kulibalija koji je srušio Kejna.

74. minut - Sar je probao iz velike udaljenosti i pogodio samo spoljni deo mreže.

70. minut - Nakon trećeg gola Engleske ritam meča je prilično opao. Jasno je i jednoj i drugoj selekciji da je sve već odavno rešeno.

57. minut - GOOOOL! Saka sada bez greške! Ponovo je asistent Fil Foden, a vezista Arsenala pogađa i verovatno rešava sve dileme!

 

 

54. minut - Prva prilika u drugom delu za Engleze. Probao je Saka, ali njegov šut ide pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45+2. minut - GOOOOL! Sada nije bilo spasa od Harija Kejna! Brza i moćna kontra Engleza završena je pogotkom kapitena!

 

 

45. minut - Još dva minuta nadoknade!

40. minut - Saka je odlično prošao i uposlio Kejna koji šalje loptu preko gola.

38. minut - GOOOOOL! HENDERSON! Englezi vode! Lepa akcija, asistencija Džuda Belingema i vezista Liverpula pogađa!

 

 

31. minut - Velika šansa za Senegal! Dija je bio u prilici, uspeo dobro da šutira, ali je i Pikford sjajno intervenisao.

 

 

15. minut - Pritiskaju Englezi, ali za sada bez pravih prilika. U nekoliko navrata su Bukajo Saka i Hari Kejn zakasnili da loptu gurnu u mrežu nakon centaršuteva.

20.00 - Utakmica je počela!

19.25 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču osmine finala Svetskog prvenstva između reprezentacija Engleske i Senegala. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Katara.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading