HRVAT KRITIKOVAO SRBIJU I PIKSIJA Otvaraju frontove i traže neprijatelje, a pored njih samih, neprijatelji im nisu potrebni
AP Photo/Ricardo Mazalan

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru pošto je u 3. kolu Grupe G i odlučujućem meču poražena od Švajcarske sa 3:2, a ovom utakmicom bavili su se i u komšiluku.   

Tako je Joško Jeličić, bivši hrvatski vezista, sada stručni konsultant na HTV-u, sa mnogo kritike pričao o Selektoru Stojkoviću i Orlovima.

VLAHOVIĆ SUROVO ISKREN Nećemo da se zavaravamo i lažemo, bolja ekipa je pobedila

- Britanski su tabloidi "Modra lasta" za srpsko žutilo. Ali komšije u istoriji uvek otvaraju frontove i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im neprijatelji! Od Piksija Stojkovića u prve dve utakmice nisam video pomoć. Ako je upola dobar selektor kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega, ali još nisam svestan njegove vrednosti kao selektora. A ambicije koje su postavljali... Na temelju čega? Pobede nad Portugalom, Norveškom, u redu, ali treba u kontinuitetu razvijati kult reprezentacije da bi imali maksimalna očekivanja -rekao j eon i dodao:

- Utakmicu bih mogao da uporedim sa stanjem u državama Srbiji i Švajcarskoj. Srbija je vrlo taktički neuredna ekipa i nisam vidio rad i uticaj selektora. Srbija nema ekipu, ima odlične pojedince, a Švajcarska nema takve klase, ali ima ekipu, uređen sastav. Piksi je "igrao desnog bočnog", skakao, hvatao se za glavu, komentarisao suđenje... Što sve odaje nesigurnost. Onda su i igrač ulazili u konflikte. Neverbalna je komunikacija trenera jako važna. A kad pogledate kakve igrače imaju, iz kojih klubova... No primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Zoran

03.12.2022 11:14

Joško bravo! Slažem se, delim tvoj stav, apsolutno realno si sagledao stvari.

Gaga

03.12.2022 13:13

Svaka čast na komentaru , apsolutno se slažem sa tobom.

Susjed

03.12.2022 14:23

Srbi ajde opet navijajte sad za bratsku Hrvatsku, ponos svih drzava Ex Ju