DOBILI SMO NOVE UČESNIKE OSMINE FINALA Australija u direktnom okršaju izbacila Dansku, Tunis iznenadio Francuze ali nedovoljno za prolaz dalje
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Reprezentacija Australije pobedila je Dansku rezultatom 1:0 i tako se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Tunis je došao do istorijske pobede protiv Francuske takođe rezultatom 1:0, ali to im nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.

Francuska je prvoplasirana, Australija druga sa istim brojem bodova ali lošijom gol razlikom.

Tunis je treći sa četiri boda, a Danci su razočarali i ostali na jednom bodu.

Danska i Australija igrali su direktan okršaj za plasman u nokaut fazu. Dancima je bila neophodna pobeda i krenuli su ofanzivno u ovaj duel, ali videlo se od starta da ih ne čeka nimalo lak posao. Pretili su i Australijanci i nisu došli da čuvaju nerešen rezultat.

Prvo poluvreme završeno je bez golova i bez stopostotnih šansi.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 60. minutu, kada je Leki na asistenciju Mekgrija doneo vođstvo svom timu. Do kraja meča Danci su napadali, ali su to uglavnom bili jalovi napadi.

Kenguri su povremeno napadali iz kontranapada, ali nisu uspeli da opasnije zaprete.

Na kraju je viđena drama u završnici, Danska je imala nekoliko prilika nakon kornera i centaršuteva, ali odbranili su se Australijanci.

Drama se odvijala najviše zbog druge utakmice u kojoj je Tunis većinu susreta urnisao odbranu nezainteresovanih Francuza.

Tunisu je prvo poništen gol u 8. minutu zbog ofsajda Gandrija, ali u 58. nije bilo nikakve sumnje. Kazri je napravio slalom kroz odbranu Francuske i preciznim šutem doneo prednost svom timu.

Pobeda Tunisa i remi na utakmici Danska - Australija doneo bi senzacionalan prolazak Tunisa u nokaut fazu Mundijala.

Međutim, na kraju Tunišani ne samo da nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala, već zamalo da ostanu i bez istorijske pobede.

Grizman je postigao gol u osmom minutu nadoknade drugog poluvremena i činilo se da je kraj utakmice. Ipak, sudija je pozvan iz VAR sobe, otišao je da pogleda video snimak, nakon čega je poništio gol Francuza zbog ofsajda.

Tako je Tunis došao do velike pobede nad svetskim prvacima, ali je ipak ostao bez plasmana u nokaut fazu.

Australija slavi istorijski uspeh na Mundijalu, a teškom mukom kroz međukontinentalni baraž su uspeli da se plasiraju na glavni turnir.

Francuska - Tunis 0:1 (0:0)

Stadion: Edžukejšn Siti" 

Sudija: Metju Konger 

Francuska:  Mandanda – Disasi, Varan, Konate, Kamavinga – Veretu, Čuameni, Fofana – Genduzi, Koman, Kolo Munani

Tunis: Damen – Gandri, Meriah, Talbi – Kešrida, Škiri, Lajduni, Malul – Ben Sliman, Ben Romdan – Hazri

 

Danska - Australija 0:1 (0:0) 

Australija: Rajan, Degenek, Soutar, Rouls, Behič, Leki, Irvin, Moj, Gudvin, Djuk, Mekgri

Danska: Šmajhel, Mele, Kristensen, Andersen, Kristensen, Jensen, Hojbjerg, Skov Olsen, Eriksen, Lindstrom, Bredvajt

Drugo poluvreme: 

88. minut - Šansa za Dansku, šutirao je Bah ali pored gola. Da je bio precizan, možda bi eliminisao obe ekipe

80. minut - Pokušavaju Danci, ali ne uspevaju ništa konketno da kreiraju pred golom Rajana.

70. minut - Tunis i dalje napada Francusku koja i dalje nema šut u okvir gola.

61. minut - GOOL, 1:0 za Australiju! Leki sjajnim finišom donosi prednost Australiji. Sada je ponovo Australija druga.

DOBILI SMO NOVE UČESNIKE OSMINE FINALA Australija u direktnom okršaju izbacila Dansku, Tunis iznenadio Francuze ali nedovoljno za prolaz dalje

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

 

58. minut - GOOL, 1:0 za Tunis. Kazri pravi sjajan slalom kroz odbranu Trikolora i sjajno završava akciju. Zaslužili su Tunišani ovaj gol.

52. minut - Nakon nešto dužeg vremena šansa za Tunis, ali lopta odlazi daleko preko gola

48. minut - Novi opasan napad Australije. Šutirao je Irvajn iz teške pozicije, ali preko gola

DOBILI SMO NOVE UČESNIKE OSMINE FINALA Australija u direktnom okršaju izbacila Dansku, Tunis iznenadio Francuze ali nedovoljno za prolaz dalje

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice!

Prvo poluvreme: 

35. minut - Dobar šut Kazrija sa distance, brani Mandanda. Australija se malo oslobodila pritiska Danaca

DOBILI SMO NOVE UČESNIKE OSMINE FINALA Australija u direktnom okršaju izbacila Dansku, Tunis iznenadio Francuze ali nedovoljno za prolaz dalje

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

 

29. minut - Dve izuzetne intervencije Miloša Degeneka u poslednjem napadu Danske. Uspešno je otklonjena opasnost ispred Rajanovog gola. Danci konstantno napadaju

25. minut - Šansa za Francusku nakon kontranapada. Koman je primio loptu u šesnaestercu, ali je šutirao daleko od leve stative.

19. minut - Novi opasan napad Danske. Prošao je Mele po levoj strani, ubacio pred gol, a Rajan pomalo nespretno intervenisao. Na kraju je ipak otklonjena opasnost.

14. minut - Šut Skov Olsena sa petnaestak metara od gola, bezopasno za Rajana. Lopta odlazi daleko od gola. Bio je ometen Skov Olsen prilikom ovog šuta

12. minut - Danci sve opasniji. Jensen je snažno šutirao sa desne strane, ali brani Rajan. Tunis nastavlja sa konstantnim napadima

8. minut - Poništen gol Tunisu. Postigao je Gandri gol glavom nakon slobodnjaka, ali nakon VAR provere utvđeno je da je bio u ofsajdu.

1. minut - Utakmice su počele! 

15.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen mečevima trećeg kola grupa C i D na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading