STOJANOVIĆ OTKRIO PRAVU ISTINU PRE MEČA SA BRAZILOM Kostić imao želju da igra, Piksi odmah to odbio
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović ocenio je da su igrači sa previše respekta ušli u drugo poluvreme utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Kataru i da ih je to koštalo pozitivnog rezultata. 

-Nekako smo prerano podigli ruke u znak predaje, što u proteklom periodu nije bila odlika ove generacije. Budimo realni, imali smo za protivnika jednu moćnu ekipu koja je još jednom potvrdila da je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule svetskog prvaka i ovaj poraz ne sme da nas demorališe - rekao je Stojanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije i nastavio:

-Odmah posle žreba u aprilu, konstatovali smo da je raspored dobar i da je bolje što sa Brazilom igramo na startu, na ne na kraju grupne faze, kao (na Svetskom prvenstvu 2018.) u Rusiji. Ubeđen sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Кameruna i Švajcarske i da ćemo to pokazati na terenu - kazao je on.

(UŽIVO) HOLANDIJA - EKVADOR Pršti na sve strane - 1:1

Stojanović je pohvalio je nastupe golmana Vanje Milinković-Savića i defanzivca Strahinje Pavlovića, za koga ističe da je uspeo da se "iskontroliše" nakon prestrogog žutog kartona i odigra na zaista visokom nivou.

-Vanja je bio briljantan, ovo mu je možda i partija života. Šteta što nije nagrađen boljim rezultatom, ali je pokazao još jednom da poseduje vanserijske golmanske kvalitete. Iskreno se nadam da će u naredne dve utakmice imati mnogo manje posla - dodao je Stojanović.

Naveo je da mu je žao što su povrede diktirale sastav tima, uz ocenu da bi formacija sa dva napadača bila "daleko opasnija po gol Brazila".

-Imamo igrače koji su došli sa povredama iz svojih klubova i bilo je logično da ih pita da li i dalje osećaju bolove i da li mogu da se stave na raspolaganje. Neki su mogli, neki nisu. Znate vrlo dobro Mitrov (Aleksandar Mitrović) mentalitet, naravno da je rekao da je spreman - kazao je Stojanović. 

Želju da zaigra je izrazio, kako je dodao, i vezni igrač Filip Kostić, ali selektor Dragan Stojković Piksi nije želeo da rizikuje i doneo je odluku da ga sačuva za mečeve protiv Kameruna i Švajcarske. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading