VREDI OGROMNO BOGATSTVO Na aukciji lopta kojom je Maradona postigao legendarnne golove protiv Engleske
AP/Massimo Sambucetti

Procenjeno je da će lopta sa te utakmice biti prodata po ceni izmedju 2,5 miliona i tri miliona funti, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Loptu prodaje Ali Bin Naser, fudbalski sudija iz Tunisa koji je priznao pogodak nazvan "božja ruka", kada je Maradona rukom ubacio loptu u mrežu Pitera Šiltona.

-Ova lopta je deo istorije fudbala, pravo je vreme da je podelimo sa svetom - rekao je Bin Naser.

Lopta će biti na aukciji 16. novembra u sklopu posebnog dogadjaja uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Aukcija će biti prenošena putem interneta, a potencijalni kupci mogu da registruju svoje ponude onlajn od 28. oktobra u aukcijskoj kući Grejem Bad.

EVO ŠTA JE GLAVNI PROBLEM LUKE JOVIĆA Čovek koji odlično poznaje Srbina otkrio sve

VREDI OGROMNO BOGATSTVO Na aukciji lopta kojom je Maradona postigao legendarnne golove protiv Engleske

AP/Rodrigo Abd

 

Lopta je korišćena svih 90 minuta utakmice, koja je jedna od najvažnijih i najkontroverznijih u istoriji svetskih prvenstava.

Bin Naser nije video da je Maradona postigao gol rukom. Legendarni Argentinac je posle utakmice rekao da je gol postigao "malo glavom, malo božjom rukom", priznavši da se plašio da će sudija poništiti pogodak.

Drugi gol koji je Maradona postigao u toj utakmici poznat je kao "gol veka" i smatra se jednim od najlepših u istoriji fudbala, nakon što je ;pred 115.000 gledalaca na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju driblao celu protivničku ekipu Engleske.

Argentina je 22. juna 1986. godine u četvrtfinalu pobedila Englesku sa 2:1, a kasnije je osvojila Svetsko prvenstvo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading