PIKSI SE OBRATIO NACIJI Neću u startu da pravim greške, samo kao tim imamo šanse za veliki uspeh
Tanjug

Ovog ponedeljka počinju pripreme A tima reprezentacije Srbije za predstojeće dve, ujedno i poslednje utakmice u Ligi nacija u ovom ciklusu koje će najbolji tim naše zemlje odigrati u Beogradu 24. septembra protiv Švedske, odnosno protiv Norveške u Oslu tri dana kasnije. 

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, objavio je spisak igrača za predstojeće mečeve u Ligi nacija, a sada će odgovarati na pitanja koja zanimaju fudbalsku javnost. 

Piksi je istakao da je ovo spisak igrača za Ligu Nacija, a ne za Mundijal. 

-Ovo je spisak igrača je sastavljen za mečeve u Ligi nacija, tako da ne bih da govorim o SP u Kataru. Prioritet ovog okupljanja su ove sada obaveze. Na ovom spisku je 27 igrača i kompletan fokus je usredsređen na Švedsku i Norvešku.

PIKSI SE OBRATIO NACIJI Neću u startu da pravim greške, samo kao tim imamo šanse za veliki uspeh

Tanjug

 

Potom je govorio o debitantima i o situaciji sa Rajkovićem i Milenkovićem. 

-Rajković je suspendovan, Milenković ima povredu i verujem kao i on da će se brzo vratiti. Sigurno da je on važan igrač i očekujem da se što pre vrati na teren.

-Što se tiče dvojice debitanata... Trebalo je trojica da ih bude, ali za sada su dvojica. To su igrači sa potencijalom. Babić je na poziciji na kojoj igra kapiten svog tima i on je bio član generacije sa Novog Zelanda. Moja želja je da ga vidim uživo. Njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju pažnju."

-Što se tiče Stefana Mitrovića, on je budućnost srpskog fudbala. Mlad je, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično, to su brzina i hrabrost da probleme jedan na jedan rešava sa autoritetom. Znate i sami da postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena i saradnika je da takvi igrači treba da igraju za svoju otadžbinu.

PIKSI SE OBRATIO NACIJI Neću u startu da pravim greške, samo kao tim imamo šanse za veliki uspeh

Tanjug

 

Selektor se osvrnuo i na Lazara Samardžića. 

Lazar poseduje potencijal. On poseduje te kvalitete, ima izvanrednu levu nogu i pregled igre. Primetio sam, ne samo u ovoj poslednjoj utakmici, već i duži period, da zaslužuje pažnju. On voli da ima posed lopte, ofanzivan je igrač. On je tek na početku karijere. Poseduje talenat. Važno je da su opredeljeni da igraju za Srbiju i treba misliti na budućnost. Pokazivalo se da smo u prošlosti ostajali bez nekih igrača. Verovatno smo bili nemarni, da ne pominjem imena. Ali to je sve život. Ne želim da pravim neke greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da u nekoj proceni pokažem da nam je stalo. A na njima je da odluče.

Govorio je i o atmosferi među igračima. 

Vidim da im je bilo drago me vide. Moji odlasci su više bili podređeni tome da im dam na značaju i da iskoristimo vreme da popričamo o nekim obavezama koje predstoje. Nisam ništa preterano bio iznenađen na njihove igre i to što sam video na terenu, to vidim i preko televizije. Jednostavno, taj odnos mene kao selektora i njih kao igrača je malo i prisniji, s obzirom na to da sam odlučio da malo proputujem i da prodiskutujemo na licu mesta. 

Prokomentarisao je i prvog rivala "Orlova" u Kataru, a to je Brazil. 

-Šta ima da ih pratim? (smeh) Naravno da pratimo, kako igre naših igrača, i potencijalnih reprezentativaca... Imate Erakovića koji je 1052 minuta odigrao u poslednjih mesec dana, i sve te statističke podatke. Prati se bukvalno sve, naravno da se prate i igre Brazila. Zanima vas uvek kako igraju timski i Brazil i Kamerun i Švajcarska. To je nešto o čemu razmišljamo, kao i oni o nama.

Na pitanje zašto nema Mihajla Ristića, selektor Srbije poručuje: 

Što se Ristića tiče, odlično poznajemo njega i kao igrača i kao čoveka, ali u nekom periodu, on je odigrao samo jedan minut. Juče je odigrao osam, to je devet minuta. Tako da ta minutaža i neigranje, to je razlog zašto ga nema. Ali to nije ništa definitivno. 

Evo šta je selektor poručio i o izboru prvog golmana za Mundijal. 

-Ako smo došli do toga da imamo problem s golmanima, onda smo genijalci. Ideja da svi igrači igraju u junskim mečevima, uključivala je i golmane. Dobili su šansu. Da vam kažem, Srbija kao tim nema problem ko će biti "jedinica". Da li Vanja, Rajković ili Dmitrović, mislim da smo na toj poziciji delujemo dosta dobro i imamo puno samopuzdanje u naše golmane. Ima vremena da odredimo i onaj ko bude, to će biti najbolje rešenje. 

PIKSI SE OBRATIO NACIJI Neću u startu da pravim greške, samo kao tim imamo šanse za veliki uspeh

Tanjug

 

Kada je reč o borbi za prvo mesto u Ligi nacija, poručio je: 

-Fokus je na Švedsku gde je imperativ pobeda. Neće biti lako da dođemo do nje. Oni su vrlo dobra ekipa, oni traže revanš za pobedu našu u Stokholmu. Ali na nama je da kroz dobru igru stignemo do pobede. Kada bude ta utakmica prošla, onda ćemo razmišljati o Norveškoj. Srbiji nikad ništa nije bilo lako, nije bilo na dlanu pa da uživamo. Uvek smo morali da se mučimo da dođemo do nečega, tako će biti i ovaj put. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading