VELIKA FRKA Stigli novi dokazi, sprema se izbacivanje jedne reprezentacije sa Svetskog prvenstva
EPA

Stigli su novi dokazi protiv reprezentacije Ekvadora i njihovog reprezentativca Bajrona Kastilja i sada je otvorena mogućnost da budu izbačeni sa SP.

Prethodno se Fudbalski savez Čilea žalio kod FIFA da bi trebalo izbaciti Ekvador sa Mundijala zato što je njihovom fudbaleru Bajronu Kastilju falsifikovan rodni list, odnosno da nije rođen u Ekvadoru - nego tri godine ranije u Kolumbiji, međutim to je nakon dugačke sage odbačeno, ali se Čileanci ne predaju...

Tako su sada "isplivali" novi dokazi koji ne idu na ruku Ekvadoru, pa će tako ponovo zaljubljenici u fudbal u ovoj zemlji strepeti od sankcija.

Britanski list "Dejli Mejl" došao je do dokumenata i audio snimaka iz 2018. godine u kojima je Bajron Kastiljo priznao da je krivotvorio dokumente u dogovoru sa čelnikom Fudbalskog saveza Ekvadora.

KOM SE TO SRPSKOM FUDBALERU OBRADOVAO MESIJEV SIN? Izvukao sličicu našeg reprezentativca, svi pričaju o njegovoj reakciji (FOTO)

Potvrđuje se da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a ne 1998. godine u Ekvadoru, dok mu je u čitavom procesu "menjanja biografije" pomogao i Marko Zambrano, uticanji ekvadorski preduzetnik i vlasnik jednog fudbalskog kluba.

Na snimku se čuje kako Bajron Kastiljo potvrđuje da mu Marko Zambrano pomaže oko papira, tako da ostaje sada da se vidi da li će se FIFA umešati ili će potpuno ignorisati nove dokaze.

Inače, prva sumnja u njegov identitet pojavila se 2015. godine kada je iz ekvadorskog Emeleka prelazio u Norteameriku, inače klub Marka Zambrana, da bi taj klub bio suspendovan kada su "uhvaćeni u prevari" sa ispravama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading