HRVATI ODLEPILI ZA MITROVIĆEM Srpski Hulk dominira u Premijer ligi, bolji je i od Halanda
EPA

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović blista u dresu Fulama na startu Premijer lige. 

O igrama centarfora reprezentacije Srbije bruji region, u hvalospevima o njemu piše i hrvatski portal "Indeks".

"Indeks" ga je nazvao "srpskim Hulkom koji dominira u Premijer ligi u senci Erlinga Halanda." Partije korpulentnog srpskog napadača iz Smedereva nisu ostavile ni Hrvate ravnodušnim, pa su tako napravili zanimljivu analizu. "Da njega nema, Fulam bi bio na dnu tabele, ovako su u zlatnoj sredini", navodi se u tekstu.

PARTIZANOVI RIVALI U PROBLEMU: UEFA pokreće disciplinski postupak protiv Nice i Kelna

- Baš kao Hulk, tako i Mitrović igra sa ljutnjom, doduše on ne pretvara zgrade u pepeo, već razbacuje protivnike i postiže golove - navodi hrvatski portal.

Podsećaju da je Mitrovićev prvi gol bio baš protiv Hrvatske pre skoro deveg godina. Tada je postigao prvi pogodak za nacionalni tim, a protiv Portugala je dao sada već čuveni pogodak koji je odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo u Katar koje je na programu ove godine. Zbog toga njegovi golovi imaju i dodatni značaj, jer svakako raduju Dragana Stojkovića Piksija i srpske navijače pred planetarno takmičenje.

HRVATI ODLEPILI ZA MITROVIĆEM Srpski Hulk dominira u Premijer ligi, bolji je i od Halanda

Tanjug/Ap

 

 

- Kada se pogleda Mitrović prvo što upada u oči je njegova korpulentnost, sa leđima na kojima bi poput Atlasa mogao da nosi nebeski svod, može da drži pod kontrolom defanzivce svetske klase poptu Liverpulovog Virdžila van Dajka. Nije samo jak i skočan, već pokazuje i sjajnu tehniku, tako da ne daje golove samo iz neposredne blizine. Do sada niko nije verovao da može da se pokaže na velikoj pozornici. Pratio ga je crv sumnje, jer nije uspeo da se nametne u Njukaslu, što zbog stila igre, što zbog odnosa sa trenerom Rafom Benitezom. Ostao je u Engleskoj, preselio se u mnaji londonski klub i tamo je postao legenda. Sumnjali su mnogi u njegove mogućnost iu Premijer ligi, jer nije isto igrati u Čempionšipu i sa najboljima, ali je on ove sezone otklonio sve sumnje - piše "Indeks".

NEMA FUDBALA NA OSTRVU OVOG VIKENDA Zbog smrti kraljice Elizabete odložene sve utakmice Premijer lige

Doprinos koji ima u dresu Fulama i ono što radi u Premijer ligi sada svi mogu da vide. Na listi strelaca je odmah iza Halanda koji ima znatno lakši zadatak u Sitiju kada mu šanse nameštaju Kevin de Brujne, Bernardo Silva i ostali igrači svetske klase, dok Aleksandar mora znatno više da radi da bi došao u poziciju da matira golmane. 

- Nismo do sada videli defanzivca koji može da se rve sa njim i koji može da mu parira. Pokazao je zavidnu tehniku sa pojedinim štoperima, dok ove druge može da nadskoči ili da nadjača. Jedna istina je jednostavna, on je prerastao Fulam. Spada među elitne evropske napadače. Uverili su se to i najbolji klubovi u Premijer ligi, a uskoro bi u to mogli da se uvere i njegovi poslodavci, jer bi bio pojačanje skoro za svaku ekipu. Osim možda za onu koja ima Halanda ili Kejna, ali takve ekipe su izuzetak, ne pravilo - zaključuje se u tekstu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading