NEMA PREDAJE Posle oporavka od povrede Marko Markovski nastavlja karijeru u Kalamati
Privatna arhiva

Malo je nedostajalo da se Kalamata plasira u Superligu Grčke. „Krivac“ je srpski napadač Marko Markovski (36) koji se teže povredio na utakmici koju je obeležila sedma uzastopna pobeda ekipe tadašnjeg trenera Nikosa Anastopulosa.

Usledila je šestomesečna pauza?

- I ne samo to. Ekipa je kasnije zabeležila slabije rezultate, došao je novi trener Belaj, ali Kalamata je ostala nadomak prvog mesta u južnoj grupi Druge lige Grčke i baraža za elitu. Levadijakos je prvi prošao kroz cilj, Kalitea je bila druga, a moj klub treći što i nije tako loš plasman u zahtevnom šampionatu sa puno stranaca i predsednicima koji su Grci, ali žive na svim meridijanima od Australije do SAD.

Ostaje žal?

- Čim sam malo stao na noge predsednik je insistrirao da budem na svakoj utakmici čak i na gostovanju kako bi moralno i iskustvom pomogao saigračima. Verovatno nas je to održalo u vrhu.

NEMA PREDAJE Posle oporavka od povrede Marko Markovski nastavlja karijeru u Kalamati

Privatna arhiva

 

 

Zanimljivo takmičenje?

- Napornije od severnog jer u našoj grupi je bezbroj klubova sa ostrva tako da se često leti na utakmice, ali igra se kvalitetan fudbal, uzbudljiv i neizvestan.

Osećate li se kao Grk?

- U predivnu zemlju došao sam 2007. u Kaliteu. Igrao sam za Doksu, Ksanti, Kerkiru, Panetolikos, Levadijakos, Apolon i sada Kalamatu, a u međuvremenu za, sada svima znani, Šefif i u Izraelu za Hapoel Bnei Sahnin. U ovom momentu ne razmišljam o povratku u Srbiju, mada svaku priliku koristim da posetim Zemun u kome sam stasao i emotivno sam vezan.

Buđenje velikana

Superliga Grčke je sve zanimljivija?

- PAOK je ozbiljan konkurent Olimopijakosu koji je decenijama dominirao mada su oba velikana trenutno u krizi. Probudio se AEK, Jovanović je preporodio Panatinaikos i osvojio kup tako da je liga zanimljivija nego prethodnih sezona.

Planovi?

- Trenutno sam na 90 odsto snage jer sam dosta individualno trenirao. Došao je novi trener iskusni Sakis Ciolis i u razgovoru sa njim i predsednikom Džordžom Prasasom jasno mi je stavljeno do znanja da na mene ozbiljno računaju za narednu sezonu u kojoj klub ponovo ima velike ambicije. Psihofizički se sjajno osećam i nema razloga da ne nastavim karijeru.

Ipak, u godinama ste kada se kraj neumitno bliži?

- Imam nekoliko opcija i vezane su za grčki fudbal. Iz jednog od klubova u kojim sam igrao zainteresovani su da obavljam ulogu sportskog direktora i to je baš primamljivo. Nemam ambiciju da se bavim trenerskim pozivom.

Očekujem nove uspehe orlova

Srbija se plasirala na Mundijal, šta očekuješ?

- Najpre sve čestitke selektoru Stojkoviću i igračima. Značajan uspeh, veliki plus za srpski fudbal i nas koji igramo u inostranstvu jer se sada drugačuje, pozitivnije gleda na igrače sa naših prostora. U Kataru treba ići postepeno od utakmice do utakmice i očekujem nove uspehe.

Naslednici?

- Stariji sin trenira fudbal, mlađi je pravi zvrk. Porodica se navikla na Grčku, deca se u njoj školuju i to je glavni razlog što planiramo da ostanemo. Bilo bi idealno da to bude Kalamata, koja je u poređenju recimo sa Agrinom, gde je Panetolikos, neuporedivo lepši grad na jugo-zapadu Peloponeza na čarobnom Jonskom moru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading