LOŠA VEST ZA HRVATSKU Jedan od najboljih fudbalera ne ide u Katar
EPA/ FILIPE FARINHA

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ostala je bez važnog igrača pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Šime Vrsaljko (30) objavio je da ide u reprezentativnu penziju i da neće više nositi dres "kockastih".

On se od reprezentacije Hrvatske oprostio emotivnom porukom.

– Bio je neopsiv osećaj obući taj dres i igrati za reprezentaciju. Osećao sam ponos, privilegiju i u isto vreme pritisak jer znaš da nacija očekuje uspeh. Zbog svih tih emocija nije mi bilo lako da donesem odluku da je kraj i da prihvatim da je vreme za mlađe i da ne možeš da daš ono što si mogao pre. Nije lako reći zbogom, jer je ovo bilo ostvarenje mog sna. Međutim, znam da je vreme i da je pošteno prema saigračima, reprezentaciji, selektoru i zbog toga mi je lakše. Znam da sam dao sve od sebe – rekao je Vrsaljko, a stoji na zvaničnom sajtu Saveza.

Vanredno saopštenje "delija" povodom odlaska Dejana Stankovića

Najveći supeh sa reprezentacijom Hrvatske je imao na Mundijalu u Rusiji kada je osvojio srebrnu medalju pošto je Frnacuska bila bolja u finalu.

– Lakše mi je malo i zbog takmičenja u Rusiji i zbog tog finala, nikada neću to zaboraviti, za taj uspeh sam žrtvovao koleno i opet bih to uradio. Bilo je zadovoljstvo igrati ovih 11 godina. Treba li šta reći o Modriću? Jednim od najboljih veznih igrača svih vremena. Bila mi je čast da učim od Srne i da ga potom nasledim. Hvala Slavenu Biliću što me uveo u tim i Zlatku Daliću na saradnji i uspehu. Uvek ću biti uz vas – zaključio je Šime.

PRVI SUDAR PARTIZANA I ZVEZDE Evo kada kreće prodaja karata za večiti derbi

On je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, i odlučio je da se u potpunosti posveti klupskoj karijeri. Za Hrvatsku je debitovao protiv Češke 9. februara 2011. godine, a psolednji meč je za reprezentaciju odigrao protiv Danske u Ligi nacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading