UAAA! Navijači ponovo digli glas protiv opreme „orlova“: Svetski prvaci u najgrđem dresu
Alo!/Marko Metlaš

 

„Postaćemo prvaci sveta u najgrđim dresovima do sada.“ „Ovo ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju.“

UAAA! Navijači ponovo digli glas protiv opreme „orlova“: Svetski prvaci u najgrđem dresu

Alo!/Marko Metlaš

 

FSS: Nije taj, biće lepši

FSS još nije zvanično reagovao, ali je s Terazija stiglo uveravanje da će novi dresovi biti lepši od replike koja se pojavila. Promocija bi trebalo da bude krajem avgusta.

Ovakvi i slični komentari ponovo paraju društvene mreže. Navijači naše fudbalske reprezentacije ne mire se s izgledom navodnog dresa „orlova“ za Mondijal 2022, iako iz Fudbalskog saveza Srbije ni do dan-danas nisu potvrdili da je baš to oprema koju će kapiten Tadić i ekipa nositi u Kataru. Čak ni na specijalizovanom sajtu „Footy headlines“ nema zvanične informacije da će Piksijeva selekcija takav nositi na SP, ali džaba...

 

 

Fotografija iz jedne radnje u Čikagu u kojoj se prodaje „novi“ dres Srbije ponovo je ražestio fudbalske fanove. Do te mere da su na internetu pokrenuli peticiju u kojoj se kaže:

„Novi grb i dres fudbalske reprezentacije Srbije ne predstavljaju naš narod i našu zemlju. Mi kao navijači reprezentacije i ponosni Srbi tražimo da Fudbalski savez Srbije vrati stari grb i dres da se ne bismo brukali na najvećem svetskom sportskom događaju u poljsko-crnogorskim dresovima. Niko ne voli novi grb i dres, dizajn je užasan i nije za Srbiju. Molimo vas da slušate svoj narod! Niko nije pitao navijače pre nego što je doneta ova odluka tako da vam sada govorimo... NEĆEMO NOVI GRB! NEĆEMO NOVI DRES!“

KOMENTARI IZ PETICIJE

„Sramota, ovo je zakonom kažnjivo. Autora ove sramote dovesti pred sud.“
(Ivan)
„Ovo ne bi prodavali ni po onim tezgama u Knez Mihailovoj.“
(Vuk Marković)
„Nema nikakvu nacionalnu odrednicu, liči na miks Crne Gore, Poljske i Albanije.“
(Dražen)
„Loš izbor nijansi boja, a logo ostavlja bez teksta. Pitam se jesmo li Poljaci, Makedonci ili Crnogorci.“
(Saša)
„Hoćemo plavi dres i srpskog orla, a ne ovog očerupanog.“
(Bob)
„Dres je dizajniran za Svetsko prvenstvo 1942. Užas.“
(Vladimir Andrić)

Šta zapravo smeta navijačima? Sve! Boja, koja nije srpska crvena, pa u  kombinaciji sa zlatnim rubovima na rukavima podseća na opremu Crne Gore. Smeta i novi grb reprezentacije, na kojem je dvoglavi orao izmenjenog izgleda u odnosu na onaj s državnog grba Srbije i mnoge podseća na poljskog. Smeta i dizajn. Ma sve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading