VRELO FUDBALSKO LETO MOŽE DA POČNE Spremite se sladokusci najvažnije sporedne stvari: startuje najjača liga na svetu
EPA

Fudbalsko leto može da počne! 

Najjača fudbalska liga sveta - Premijer liga zvanično počinje (5. avgust), a pravi fudbalski sladokusci će nema sumnje uživati i ove sezone u nadmetanjima najjačih fudbalskih klubova sveta. 

MUNDIJAL U KATARU ĆE UTICATI NA PREMIJER LIGU 

Nova sezona počinje malo ranije već 5. avgusta, zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Prvi deo sezone završava se 12. i 13. novembra i tada će Premijer liga napraviti pauzu kako bi se igrači priključili nacionalnim timovima u pripremama za Mundijal. 

VELIKO POJAČANJE U FULAMU Mitrović dobio saigrača iz Arsenala

Prve utakmice posle Svetskog prvenstva biće odigrane 19. decembra u okviru 4. runde Liga Kupa, a prvo kolo Premijer lige posle Mundijala biće odigrano sedam dana kasnije za Boksing dej, 26. decembra. Zbog Svetskog prvenstva u Kataru, pauza u Premijer ligi trajaće punih šest nedelja.

Zbog zgusnutog rasporeda, timovi koji igraju Evropu od kraja avgusta, pa sve do sredine novembra, igraće svake nedelje po dva utakmice. Prvo vanredno kolo preko nedelje u Premijer ligi zakazano je za 29. avgust, a naredno 17. oktobra. 

Datumi odigravanja Liga Kupa su promenjeni, pa će tako četvrtfinale biti odigrano početkom januara umesto tokom decembra, kao što je to do sada bio slučaj. 

ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO OD NOVE SEZONE NA OSTRVU? 

Očekuje se da ova sezona bude izuzetno atraktivna i da se veći broj klubova bori za titulu, kao što se i svake godine očekuje. Ranije su i klubovi počeli sa transferima jer i ranije sezona počinje, pauze zbog Svetskog prvenstva i povećanog broja izmena. Timovi žele na vreme da se obezbede. Svakako. što se favorita tiče, mnogi će istaći Mančester Siti i Liverpul kao glavne i ove sezone. Građani su potpisali Kalvina Filipsa i Erlinga Halanda. 

Hulian Alvarez se priključuje iz Rivera, takođe. Pronašli su zamenu za Fernandinja, dobili klasičnu devetku koja je mnogo nedostajala prošle sezone i Siti je opet izuzetno jak. Liverpul će sa druge strane, imati malo drugačiji tim. Nema više sjajnog trija - Mane - Firmino - Salah. Sadio Mane je napustio Enfild i otišao u Bajern Minhen, ali je vicešampion Engleske i Evrope dao izdašnu ponudu Benfici i potpisao napadača Darvina Nunjeza. 

Klop će morati da menja način igre, jer je Nunez visoka, klasična devetka. Nemački trener je godinama igrao bez klasične devetke, već sa lažnim, i to će se ove sezone promeniti. 

Totenhem bi sa Antonio Konteom mogao biti favorit iz senke da pomrsi račune svima u vrhu Premijer lige. Sparsi su verovatno još uvek mnogo daleko iza Mančester Sitija i Liverpula, ali je italijanski tandem Antonio Konte – Fabio Paratici (izvršni direktor "Sparsa" zasukao rukave i radio punom parom. 

Tek je počeo jul, a Pevci su već potpisali pet pojačanja. Sa Ričarlisonom i Bisumom rotacija je znatno duža, Ivan Perišić će nesumnjivo doneti kvalitet u igri tima, kao i iskustvo koje poseduje, dok je Kleman Langle upravo onaj levonogi štoper koji nedostaje. 

Arsenal takođe radi sjajan posao na pijaci. Konačno je potpisana prava devetka u Gabrielu Žesusu, dok će za kreaciju u veznom redu biti zadužen najbolji asistent portugalskog prvenstva koji dolazi iz Porta Fabio Vijeira. 

Ovaj mladi tim je za godinu dana iskusniji i zreliji, Artetin proces je na pravom putu za sada i navijači sa razlogom jedva iščekuju novu sezonu. Oni su, verovatno, uz Totenhem, jedan od favorita za top 4 u ovom trenutku. 

Dve potpune nepoznanice u ovom trenutku su Čelsi i Mančester junajted. Niko ne zna na šta će ova dva tima ličiti naredne sezone. Nisu doveli pojačanja još uvek. Ralf Rangnik je napustio junajted, mediji prenose da i Kristijano Ronaldo želi da ide. Pol Pogba je već otišao. Erik ten Hag verovatno ima najteži posao u čitavoj Evropi naredne sezone. Nova era startuje na Stamford Bridžu. Nema više Romana Abramoviča, došli su novi ljudi u klub. 

VRELO FUDBALSKO LETO MOŽE DA POČNE Spremite se sladokusci najvažnije sporedne stvari: startuje najjača liga na svetu

EPA

 

Neki sjajni igrači dovode se u vezu sa Čelsijem i moramo da sačekamo i da vidimo šta će se dogoditi do kraja prelaznog roka, jer u klubu svi imaju pune ruke posla. Trenutno, ovaj tim nije dovoljno dobar za top 4. 

U borbi za Evropu mogla bi da se nađe Aston Vila koja je na vreme dovodila i dobro se pojačala, kao i Vest Hem. Ukoliko Njukasl želi da se nađe u toj konkurenciji mora da potpiše još neko pojačanje. U šta ne sumnjamo da će se dogoditi.

Fulam je jedan od favorita za ispadanje i uvek će biti svaki put kada uđu u Premijer ligu. U prethodna dva puta lako su ispali. Marko Silva je ljut na upravu jer želi 10 pojačanja, a za sada je dobio samo jedno i to kakvo - iz Sportinga je došao Žoao Palinja. 

VRELO FUDBALSKO LETO MOŽE DA POČNE Spremite se sladokusci najvažnije sporedne stvari: startuje najjača liga na svetu

Tanjug/Ap

 

Sjajno je videti Notingem Forest ponovo u eliti posle više od 20 godina, ali ovaj tim za sada nije sposoban za velika dela. Čeka ih teška borba za opstanka.

U istom košu biće i Sautempton, Bornmut, verovatno i Brentford najviše zbog tog čuvenog sindroma druge sezone i toga što ove sezone nema Kristijana Eriksena. Stvari nisu sjajne ni na Gudisonu. Everton je ostao bez najboljeg igrača, novih potpisa još uvek je malo i deluje da ih čeka još jedna izuzetno teška sezona. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading