STROGA KONTROLA ALKOHOLA Bez piva na Svetskom prvenstvu u Kataru
Tanjug/Ap

Prodaja piva van arena dozvoljena je samo pre i posle nekih utakmica, i to na posebnim mestima.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo je prvo koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola, što predstavlja izazov za organizatora fudbalskih mečeva, koji se često povezuju sa ljubiteljima piva i koje sponzorišu globalni brendovi tog alkoholnog pića.

Planovi na stadionima se još uvek finalizuju, ali se trenutno razgovara o tome da se navijačima omogući da piju pivo po dolasku i pri odlasku sa stadiona, ali pivo neće moći da se konzumira tokom meča, niti unutar stadiona.

STROGA KONTROLA ALKOHOLA Bez piva na Svetskom prvenstvu u Kataru

Foto: Shutterstock

 

Dokument od 2. juna, u koji je Rojters imao uvid, navodi kako organizatori planiraju da odgovore na zahteve skoro 1,2 miliona fudbalskih navijača, od kojih su mnogi navikli da piju pivo bez ograničenja na dan utakmice.

U Kataru, iako nisu stroga pravila kao u Saudijskoj Arabiji, konzumiranje alkohola na javnim mestima je nelegalno. Navijači će na novembarskom Svetskom prvenstvu moći da kupe pivo u ograničenom vremenu u određenim delovima glavne FIFA fan-zone u parku Al Bida u Dohi.

Alkohol će biti dostupan za 15.000 do 20.000 navijača u napuštenom uglu golf kluba Doha, nekoliko kilometara udaljenom od stadiona i glavne zone navijača, pokazuje dokument.

Pored toga, peščana parcela okružena zidom od tri metra, koja se nalazi između ulaza u hotel i centralnog rashladnog postrojenja, biće pretvorena u prostoriju kapaciteta 10.000 mesta koja obećava tehno muziku i alkohol.

Portparol organizatora najavio je da će zajedno sa FIFA "u dogledno vreme" objaviti planove o dostupnosti alkohola tokom turnira, koji će trajati 28 dana. Alkohol je već dostupan u određenim mestima u Kataru, kao što su hoteli i barovi, i to se neće promeniti, navode vlasti Katara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading