KLOP SE DOPISIVAO SA ČEFERINOM Liga nacija je jedna od najbesmislenijih ideja u svetu fudbala
EPA/Peter Powell

Liverpul ima i dalje priliku da osvoji sva četiri trofeja u sezoni, a nakon Liga kupa, prvi na redu je FA kup. 

Uoči ovog duela, menadžer "crvenih" Jirgen Klop pričao je o brojnim temama u svetu fudbala, a otkrio je i deo razgovora sa prvim čovekom UEFA, Alkesanderom Čeferinom.  

Slovenca je interesovalo kakvo je Klopovo mišljenje o reformama u Ligi šampiona, a Klop je ponovio svoju raniju tezu, da mu se neke stvari ne dopadaju.

-Više utakmica je uvek loša ideja. Veoma često sam pričao o tome. Što se tiče Lige šampiona i reformi, nisam imao vremena da ulazim u detalje, ali nešto sam doduše čuo. Nemam vremena da razmislim o svemu tome - kaže Klop.

KLOP SE DOPISIVAO SA ČEFERINOM Liga nacija je jedna od najbesmislenijih ideja u svetu fudbala

EPA-EFE/ANDREW YATES

 

Rekao je i da je sa Čeferinom komunicirao preko poruka.

-Poslao mi je poruku. Rekao sam što sam rekao, da je trebalo da dobijemo više karata za finale Lige šampiona. Rekao mi je ono što je i javno ponovio. Samo sam tražio da imamo više imformacija. Što se mene tiče, Liga nacija je jedna od najbesmislenijih ideja u svetu fudbala. Igrači su odigrali 70 utakmica i nastavljaju sa mečevima Lige nacija kad se sezona završi. Četiri, pet, šest utakmica sa nacionalnim timovima. Radije bih da UEFA uzme više novca od finala Lige šampiona i da se otarasi Lige nacija - dodao je Klop.

(UŽIVO) ĐOKOVIĆ - OŽE ALIJASIM Novak uzeo brejk, pa proputio šansu da osvoji prvi set - 5:5

KLOP SE DOPISIVAO SA ČEFERINOM Liga nacija je jedna od najbesmislenijih ideja u svetu fudbala

Peter Byrne/PA via AP

 

Ipak, za Liverpul je prvi prioritet sada finale sa Čelsijem i FA kup.

-Očajnički želimo da ga osvojimo. Isto želi i protivnik. Poslednji put samo ga osvojili 2006. godine, oni su od tada uzimali tri ili četiri puta. Specijalisti su za kup, ali želimo da pokušamo. Značilo bi na mnogo, to je istina. Ovo je posebna grupa igrača. Za par nedelja nas očekuje još jedno finale koje je za nas kao finale Svetskog prvenstva. Siguran sam da će mnogo ljudi širom sveta gledati meč. Nadam se da ćemo tu pažnju iskoristiti. Posebna utakmica, masivna, masivna. Za neke od naših igrača najveća u njihovim karijerama. Želimo da uživamo i obradujemo navijače - kaže Klop. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading