FELIKSE, MORAŠ TI JOŠ DA UČIŠ Đokovićev atomski tenis protiv Kanađanina za overu prvog mesta na ATP listi i plasman u polufinale Rima (VIDEO)
Tanjug/Ap

 

Nije bilo lako, daleko od toga, naročito kada se najbolji na svetu susretne sa mladim igračem koji je željan dokazivanja, a pored toga ima potencijal i i te kako šta da pokaže. Video je i Nole sve kvalitete Ože Alijasima u "večnom gradu", ali još uvek mladi Kanađanin mora da uči kako bi dostigao novi prvog reketa sveta.

Ono što najviše treba da raduje Noletove navijače jeste činjenica da je Srbin ozbiljno podigao formu, ponovo je to onaj Novak koga smo navikli da gledamo. Odlično se kretao, pratio ritam dosta mlađeg od sebe i pokazao da će u punoj snazi braniti trofej na Rolan Garosu krajem meseca.

FELIKSE, MORAŠ TI JOŠ DA UČIŠ Đokovićev atomski tenis protiv Kanađanina za overu prvog mesta na ATP listi i plasman u polufinale Rima (VIDEO)

Tanjug/Ap

 

Pobedom protiv Feliksa, Đoković je izborio, ne samo polufinale protiv Kaspera Ruda, već i osigurao prvo mesto na ATP listi bar do kraja Otvorenog prvenstva Francuske, a za dalje će sve zavisiti od njegovog rezultata u Parizu. 

Prilično zanimljiv okršaj dvojice tenisera rešile su nijanse, kako u prvom tako i u drugom setu. To se i očekivalo. Đoković je prvi došao do brejka, a onda mu je Feliks odmah uzvratio. Međutim, nije imao dovoljno koncentracije da na 6:5 dođe do taj-brejka pa je Nole od tri šanse, iskoristio drugu i poveo u ukupnom rezultatu.

Drugi set bio je u istoj meri neizvestan, čekala se greška rivala. Dočekao ju je Đoković koji je u šestom gemu imao četiri brejk prilike, jednu je iskoristio i došao do veliki prednosti. Nakon toga usledila je neizvesnost kada je Feliks došao do brejka nakon što je Nole propustio prvu meč loptu, te je taj-brejk odlučivao. Bobra nerava pripala je Noletu koji je mirno rešio meč u svoju korist sa čak 7:1. Prvi međusobni okršaj Srbina i Kanađanina pripao je Noletu.

Đokovića u subotu ne pre 19.30 očekuje okršaj sa Kasperom Rudom koga je dva puta pobedio u oba njihova susreta.

 

ĐOKOVIĆ - OŽE ALIJASIM 2:0 (7:5, 7:6)

KRAJ!

7:6 - TO JE TO, BRAVO NOLE! Đoković je u polufinalu nakon igre nerava u taj-brejku!

6:6 - Kakvi poeni i kakav tenis! Sjajno igraju obojica, a mi ćemo gledati taj-brejk u drugom setu.

6:5 - Ajmo, Nole! Đoković upisuje i šesti gem i sada Ože Alijasim servira za ostanak u meču.

5:5 - Ponovo egal! Feliks bez izgubljenog poena potvrđuje brejk i sada smo opet na početku u drugom setu.

5:4 - Veliku je šansu sada propustio Novak! Mogao je svojim servisom da prođe u polufinale, ali je dozvolio rivalu da dođe do brejka!

 

 

5:3 - Ostaje Kanađanin još uvek u meču, Nole nije iskoristio prvu meč loptu. Đoković će servirati za polufinale.

5:2 - TAKO JE! Đoković spašava dve brejk lopte Feliksa i sada je na gem do pobede!

4:2 - Evo ga brejk! Četvrtu šansu koristi Novak posle velike borbe i lob udarcem dolazi do velike prednosti! Sada je Srbin pred pobedom!

 

 

3:2 - Prilično iscrpljujuć gem. Tri puta je sudija silazio sa stolice da vidi gde je loptica pala nakon udarca, ali Đoković smireno asom završava posao i ponovo vodi.

2:2 - Grešio je u ovom gemu Novak, grešio i Feliks, ali na kraju dolazi Kanađanin do izjednačenja.

2:1 - Bez izgubljenog poena do nove prednosti. Đoković igra sjajno i to treba istaći.

1:1 - Brzinski uzvraća Feliks i dolazi do izjednačenja. Ne planira da se preda Kanađanin tek tako. Ponovo sjajni servisi.

1:0 - Vođstvo za Đokovića u drugom setu. Treba pomenuti i grešku sudije tokom prvog poena koji je mislio je da posle Noletovog udarca loptica dva puta pala u polje Kanađanina, ali nije.

PRVI SET:

7:5 - Evo ga! Đoković sjajnom igrom dolazi do brejka i vođstva u setovima!

 

 

6:5 - Uz as Nole potvrđuje novu prednost, sada će Kanađanin ponovo servirati za ostanak u setu ili taj-brejk.

5:5 - Nestvarni servisi i peti gem Ože Alijasima za novo izjednačenje. Ponovo smo na početku.

5:4 - Vraća Kanađanin. Prvu brejk šansu nije iskoristio, ali drugu jeste. Nole propušta priliku da povede.

5:3 - Brejk! Bravo, Nole! Koristi Đoković prvu priliku i oduzima servis Kanađaninu. Sada će Srbin servirati za vođstvo u ukupnom rezultatu.

4:3 - Vraća Đoković istom merom, nije dozvolio Feliksu nijedan poen i uz jedan as stiže do novog vođstva.

3:3 - Dva asa i odlično kretanje Kanađanina, iznenadio je i Đokovića u nekoliko navrata. Bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja.

 

 

3:2 - Spašava Đoković brejk loptu Kanađanina i uspeva da se vrati na pravi put. Za sada bez velike drame.

2:2 - Najduži gem do sada na meču. Popravio je servis Kanađanin i uzvratio Novaku.

2:1 - Sjajni servisi Novaka koji upisuje još jedan as i bez izgubljenog poena dolazi do nove prednosti.

1:1 - Odlični servisi, prvi as i za Kanađanina i izjednačenje. Videli smo jako dobre razmene i aplauz Đokovića za potez Feliksa.

 

 

1:0 - Dobar Novak, dobar i Feliks, ali Đoković stiže do prvog gema uz jedan as.

21.30 - Meč je počeo! Prvi na servisu Novak!

21.22 - Dvojica tenisera su upravo izašla na teren. Početka se očekuje uskoro.

 

 

21.01 - Đoković i Ože Alijasim do sada se nikada nisu sreli. Ovo će biti prvi okršaj dvojice tenisera. Kanađanin je trenutno deveti na ATP listi i to mu je najbolji plasman u karijeri.

20.59 - Pravo niotkuda Teihmanova predaje meč Ruskinji i sada treba očekivati Novaka i Feliksa na terenu oko 21.15.

20.55 - Meč Srbina i Kanađanina neće početi pre 21.30, a možda dođe do novog pomeranja. Čeka se završetak duela Teihman - Kasatkina gde je trenutno 0:1 u setovima za Ruskinju i igra se drugi set.

20.40 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen četvrtfinalu mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Feliksa Ože Alijasima. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Italije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading