PIKSI JE BIO NJEGOV LJUBIMAC Selektor Srbije priznao da ga je Ivica Osim oboažavao
Alo!/Marko Metlaš

 

Ovog 1. maja napustio nas je legendarni selektor Jugoslavije Ivica Osim koji je nizao uspehe sa našim nacionalnim timom, a deo njegove selekcije bio je i sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

On je nedavno otkrio da je bio Osimov ljubimac.

- Tačno je, bio sam Osimov ljubimac, samo što on to nije pokazivao. Bio je dosta šarmantan, ja sam ga puno voleo. Volim ga i dan danas. Ima neki specifičan šarm i mislim da je mene posebno držao u srcu. To je neki moj utisak, da li je tako ne znam, moraćete njega da pitate. A to, da vam se neki igrač u reprezentaciji posebno dopadne i da postane vaš ljubimac, zašto da ne, ali daleko od toga da ga to stavlja u neki privilegovan položaj. Naprotiv, to je još gore. Mora da bude duplo bolji od drugih da bih ja zaista bio na svoj na svome. I da mogu da kažem eto vidiš, to mi je ljubimac, ali zaslužuje da mi bude ljubimac - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

PIKSI JE BIO NJEGOV LJUBIMAC Selektor Srbije priznao da ga je Ivica Osim oboažavao

Alo!/Marko Metlaš

 

Priznao je Piski i da je mnogo naučio od Osima.

- Ja sam tek kod njega počeo da shvatam neke detalje o taktici. Zona, sistem, zahtevi igre... Ono ranije, kakav crni sistem. Samo glava i suvi talenat. Nama Vaske nikada nije rekao igrajte 4-4-2 ili 3-5-2. Bože sačuvaj. Verovatno je tako bilo i kod drugih trenera, ne znam. Osim je uživao poverenje kompletnog fudbalskog saveza, iako se posle kraha u kvalifikacijama za EP našao na udaru javnosti. Tu je Miljan odigrao ključnu ulogu i pokazao koliko je mudar covek. Osim je znao posao i fantastično je izbalansirao tim, jer nije dobro imati desetoricu znalaca na terenu. Prozivali su ga zbog forsiranja nekih imena, ali verujte mi da je svako od tih igrača imao svoju ulogu u ekipi - objasnio je selektor Srbije za "Mondo".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading