OVO MOGU SAMO MAJSTORI Svet fudbala priča o magičnom potezu Benzeme, kako je zapravo nastao najhrabriji potez u ovom sportu?
Tanjug/Ap

Svima je stao dah... Benzema je pogodio penal, i to kako. Vratio je Real u igru čuvenom panenkom. A kako je zapravo nastao ovaj udarac?

Ime legendarnog češkog fudbalera Antonina Panenke na prvi pogleda ne znači mnogo. Ali tek kad ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu malo pažljivije pročitaju prezime ovog asa, shvataju o čemu je reč. Panenka je prvi u velikom stilu, onako kako to majstori danas rade, potkopao loptu, prevario protivničkog golmana i postigao gol.

Prepuna beogradska “Marakana” gledala je finale Evropskog prvenstva 1976. godine između Čehoslovačke i Zapadne Nemačke. O šampionu Starog kontinenta tada su prvi put odlučivali penali. Sedam igrača je pogodilo, pogrešio je Uli Henes.

MAJSTORIJA DO MAJSTORIJE Pogledajte svih sedam golova sa "Etihada" (VIDEO)

Čehoslovačku je samo jedan gol delio od velikog slavlja. A onda je loptu uzeo Antonin Panenka. Šut za titulu i večnost izveo je spektakularno.

UTAKMICA SEZONE Siti u neviđenom spektaklu srušio Real, Benzema ostavio "kralja" u životu - 4:3 (VIDEO)

 Zaleteo se, golman se bacio u stranu, a on je lagano potkopao loptu. Ovaj udarac promenio je istoriju fudbala. 

Baš kao i Antonin nekada, Benzema je pokazao veliku hrabrost. Da u momentu kad vaš tim gubi, u polufinalu Lige šampiona na ovakav način izvedete penal... 

Nije tajna, ceo svet fudbala priča o Benzemi, njegov potez još jednom je potvrdio o kakvo majstoru fudbala je reč. Privlilegija je gledati ga...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading