KRAJ JEDNE ERE Čuveni Italijan završava karijeru, poznato kada će odigrati poslednji meč
Tanjug/Ap

 

Kjelini je 2004. godine debitovao za reprezentaciju, odigrao je 116 utakmica i postigao osam golova. Sa "azurima" je osvojio Evropsko prvenstvo prošlog leta, bio je finalista tog takmičenja 2012, osvojio je treće mesto u Kupu konfederacija 2013. i treće mesto u Ligi nacija u sezoni 2020/2021.


Takođe, osvojio je i bronzanu olimpijsku medalju 2004. godine.

On je bio deo ekipe koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Kataru.

"Oprostiću se od državnog tima na Vembliju, gde sam doživeo vrhunac karijere osvajanjem Evropskog prvenstva", rekao je 37-godišnji Kjelini za DAZN.

Kjelini i Andrea Pirlo su peti u istoriji po broju odigranih utakmica za reprezentaciju. Ispred su Danijele de Rosi, Paolo Maldini, Fabio Kanavaro i Đanluiđi Bufon, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
KRAJ JEDNE ERE Čuveni Italijan završava karijeru, poznato kada će odigrati poslednji meč

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

 


Fudbaler Juventusa dodao je da nije odlučio da li će završiti karijeru.

- Moja ljubavna veza sa Juventusom se ne završava i nikada neće. Naravno, do kraja sezone ću proceniti situaciju, razgovarati sa porodicom o tome šta je najbolje. Hajde prvo da osvojimo četvrto mesto (u Seriji A) i da osvojimo Kup, a onda ću sesti sa moje dve porodice - kod kuće i u Juventusu, da vidimo šta je najbolje za sve nas - naveo je.

- Isto je bilo i prošlog leta, odvojio sam vreme za razmišljanje i nisam potpisao novi ugovor dok se nije završio Evropsko prvestvo. U mojim godinama, ne možete planirati dugoročno, ali to je prirodno, sve je u redu - rekao je Kjelini.

On je 2004. godine iz Livorna prešao u Juventus, sa kojim je od 2012. do 2020. godine osvojio devet uzastopnih šampionskih titula. Sa crno-belima je pet puta osvajao Kup, pet puta Superkup Italije, Seriju B, a u dva navrata je bio finalista Lige šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading