ČOVEK JE LEGENDA! Kjelinijev emotivni govor posle dolaska sa peharom u Italiju oduševio celu planetu
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Italija slavi - posle 15 godina ponovo je osvojen veliki pehar. Predsednik države Serđo Matarelo primio je heroje nacije, a posebno je impresivno delovao Đorđo Kjelini, kapiten "azura". Na prijemu kod prvog čoveka zemlje, odmah po sletanju u Rim, sjajni defanzivac je poslao nekoliko emotivnih poruka.

- Dragi predsedniče, dozvolite da vam zahvalim u ime cele reprezentacije što se bili prisutni na Vembliju tokom finala. Zbog tog gesta bismo voleli da ovu pobedu posvetimo vama i svima navijačima koji su nas pratili u stopu, ne ostavljajući nas nikad same na ovom predivnom putovanju.

Druga poruka bila je ka štoperu koga više nema, a za kojeg su Italijani sigurni da je makar duhom bio u Londonu. Neki su toliko slikoviti, pa smatraju da je tokom finala sa Englezima Davide Astori sišao sa nebesa tačno između Đorđa Kjelinija i Leonarda Bonučija da spreči Harija Kejna, Rahima Sterlinga i ostale da pobede. Sećanje na tragično nastradalog kapitena Fjorentine živi.

- Želeo bih da izrazim posvećenost i Davideu Astoriju, zauvek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađim igračima koji su za njega samo čuli. Ova ekipa, i u teškim trenucima, nikad srce nije gubila, sve vreme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizovali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigali šireći najveću vrednost, zvanu – prijateljstvo. Na kraju, pozdravljamo i našeg Matea Beretinija, smatramo ga članom ove reprezentacije i mogu samo da mu kažem da nikad ne prestane da sanja, jer ćemo uz njega biti mi i cela Italija. Naš trofej osvojen u Londonu je i za njega - zaključio je Kjelini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading