DERBI 167 Fudbalski stručnjak za Alo! o direktnom okršaju za šampiona: TITULA NA MARAKANI!
Alo!/Marko Metlaš

 

Titula na „Marakani“. Istini za volju i jeste od prošle godine, a biće i ovosezonska ukoliko domaćin večeras (18.00, Arena 1 premijum) bude slavio u 167. derbiju.

DERBI 167 Fudbalski stručnjak za Alo! o direktnom okršaju za šampiona: TITULA NA MARAKANI!

Alo!/Vladimir Marković

 

Da bi Zvezda zadržala pehar u slučaju trijumfa nad Partizanom - imala bi pet bodova prednosti, ogromnih za našu ligu - slaže se i fudbalski vuk Milorad Kosanović. U najavi okršaja večitih u okviru prve runde plej-ofa, odnosno 31. kola Superlige, za Alo! kaže:

- Da, ukoliko bi Zvezda pobedila, praktično bi sačuvala titulu. Tačno je da do kraja ima još šest kvalitetnih utakmica, ali uz igre na visokom nivou ne bi mnogo morala da brine o naslovu prvaka. Šteta je što nemamo još dva-tri kluba koja mogu da se uključe u šampionsku trku.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

18.00, Arena 1 premijum
STADION: Rajko Mitić. SUDIJA: Srđan Jovanović (Beograd).
CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (Pičini), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi.
PARTIZAN: Stevanović - Miljković (Živković), Miletić (Saničanin), Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić (Natho), Menig - Rikardo.

Smatra da domaći teren ima značaja u derbiju.

- U ovakvim utakmicama može da bude ključan faktor. Gledano iz mog iskustva, Partizan kad dođe na „Marakanu“ spušta zastavu na pola koplja. Mada, rani gol bi crno-belim podigao samopouzdanje.

DERBI 167 Fudbalski stručnjak za Alo! o direktnom okršaju za šampiona: TITULA NA MARAKANI!

Alo!/Marko Metlaš

 

I u proceni ekipa, kaže, crveno-beli imaju prednost.

- U ovom trenutku Zvezda ima mnogo bolji tim, s vrhunskim pojedincima poput Ivanića, Kataija, Kange, Pavkova... Videćemo šta će biti, a pre svega bih želeo da bude čista i kvalitetna utakmica. Pa nek pobedi bolji na terenu.

BILANS

C. zvezda 66
Nerešeno 53
Partizan 47
Gol-razlika 231:197

Pritisak na sudije, što je već uobičajena uvertira duela večitih rivala, razume, ali ne odobrava.

- Navika je da se pomaže i jednima i drugima, samim tim čim se njima ne pomaže, odmah je problem. Derbi je stvar kulture, a izgubio je smisao i zbog navijača koji vrše pritisak. Fudbal je živa igra u kojoj ima mnogo grešaka i nije sve uvek namera. Kad to prihvatimo... - poručuje Miša Kosanović pred 167. prvenstveni dvoboj Crvene zvezde i Partizana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading