FIFA SPREMA ISTORIJSKU PROMENU Čuće se i Piksijeva reč, čeka nas potpuno drugačiji Mundijal?
Tanjug/Miloš Milivojević

U petak se u Dohi od 18 časova po našem vremenu održava žreb za Svetsko prvenstvo koje bi moglo da doživi ozbiljne promene.

Kako javlja Sajmon Evans, novinar "Rojtersa", FIFA bi mogla da dozvoli da na Svetskom prvenstvu u Kataru svaka reprezentacija u svom timu ima 26, umesto tradicionalna 23 igrača.

U petak će na sastanku selektori reprezentacija imati udela u razgovoru u kojem će diskutovati o tome kakvu bi odluku bilo najbolje doneti.

Ipak, izvesno je da odluka o ovoj eventualnoj promeni neće biti doneta u petak 1. aprila, kada se i održava žreb grupne faze.

Prošle godine, UEFA je donela baš takvu odluku za njihovo Evropsko prvenstvo, dozvolivši da selektori imaju po 26 igrača na raspolaganju, pre svega zbog dugačkih i napornih sezona.

Selektor Srbije Dragan Stojković će takođe biti među onima koji će u Dohi dati svoje mišljenje o ovom pitanju, a ukoliko FIFA odluči da svaka selekcija može da broji 26 igrača, to znači da će ovo biti i Mundijal sa rekordnim brojem fudbalera. Umesto 736, na Svetsko prvenstvo bi onda otišla 832 fudbalera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading