NOVI POTRESI U EVROPSKOM FUDBALU - NAJBOGATIJI SE UDRUŽILI PROTIV UEFA I ENGLEZA?! Novo takmičenje na pomolu?
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Propast evropske Superlige su mnogi označili kao spas za fudbal, ali je svima bilo jasno da ljudi poput Anjelija i Pereza neće odustati lako. Predsednik Juventusa nedavno je zvanično potvrdio da se radi na novoj verziji Superlige, a šokatne informacije stižu nakon jučerašnje odluke UEFA da se ukine finansijski fer - plej, a klubovima dozvoli trošenje 70 posto prihoda.

KAKVI TRANSFERI U ŠPANIJI! Jedan Azar napušta Madrid, drugi stiže u njega?!

Tom odlukom najviše su profitirali engleski klubovi, koji ubedljivo najviše novca dobijaju za TV prava. Ta odluka pogurala je moćnike najvećih klubova ka još brzoj realizaciji novog projekta, u kom ne bi bilo upravo engleskih klubova! Čitavu situaciju prokomentarisao je i prvi čovek španskog prvenstva - Havijer Tebas.

- Florentino Perez nikada ne gubi, uvek smisli nešto novo. Superliga bogatih je koncept koji je počeo pre nekoliko godina i više je Florentinov nego što je to projekat Real Madrida. To i dalje nastavlja da postoji. Pokušavaju da vide šta će reći Evropska unija, tako da sada rade na novom projektu, a za koji takođe mislim da će biti propast. Hoće takmičenje bez timova iz Engleske, a sve je usmereno protiv UEFA, FIFA i Premijer lige.

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading